Știri 16 martie 2015

Icoana Maicii Domnului Odighitria de la Odessa a sosit astăzi la Biserica Sfântul Nicolae din Năvodari.
Aceasta va rămâne în lăcașul de cult timp de o săptămâna.
Cu acest prilej, în fiecare dimineaţă, de la ora 9, va fi săvârșită Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite iar seara, de la ora 18, se va oficia slujba Acatistului.
Totodată, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului Luca al Crimeei, Sf. Gheorghe, Sf Trifon, Sf Haralambie și Sf. Theodor Tiron.

Proiectul Naţional „Pe Calea Succesului” revine la Constanţa.
În perioada 16 – 25 martie, în mai multe licee constănţene tinerii vor cunoaşte modele de viaţă.
Prin acest demers, Asociația Tinerilor Pentru România şi-a propus atât să promoveze reperele de succes locale, cât şi să îi inspire pe tineri cu privire la modul în care aceştia vor cântări succesul, valoarea şi oamenii.
Deschiderea oficială a proiectului are loc astăzi de la ora 11.00, la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa, iar invitatul de onoare va fi profesorul universitar şi jurnalistul Enache Tuşa.
Mâine, de la ora 12.30, analistul politic Mihai Petre le va vorbi tinerilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu”.
Miercuri, la ora 12.00, invitatul de onoare al Liceului Teoretic “George Călinescu” va fi părintele Eugen Tănăsescu, iar vineri, de la ora 11.30, antreprenorul Cătălin Anghel va sta de vorbă cu elevii de la Colegiul Comercial “Carol I”.
Săptămâna următoare, Liceele “Traian” şi “Decebal” vor fi gazda acestui proiect.
Proiectul “Pe Calea Succesului” se mai desfăşoară în oraşele Târgu Jiu, Sibiu şi Arad.

Comercianții care își înșală clienții vor fi amendați.
De astăzi, aceștia vor plăti amenzi duble cuprinse între 2 mii și 100 de mii de lei.
Noile sancțiuni sunt prevăzute în actul normativ ce modifică legea din 2007 cu privire la combaterea practicilor incorecte ale comercianților.
Totodată, nu vor fi amendate doar practicile economice înșelătoare, ci și cele abuzive.
Acestea limitează libertatea de alegere a clientului.

Medicamentele împotriva tusei sau a răcelii care conțin codeină sunt contraindicate copiilor sub 12 ani.
Avertismentul vine din partea Agenției Europene a Medicamentului care a mai anunțat, că acestea nu sunt recomandate nici adolescenților cu probleme respiratorii.
Codeina este o substanță prezentă în numeroase medicamente împotriva durerilor, dar și a tusei și răcelii, dintre care unele se eliberează fără rețetă.
Ea este transformată în morfină de ficat, însă organismul anumitor persoane efectuează această conversie prea repede, lucru ce poate avea efecte grave, cum ar fi problemele respiratorii.

Actorul Eusebiu Ştefănescu a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.
Acesta a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Militar din București.
El fusese diagnosticat de medici cu o tumoare la cap, în anul 2013.
Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, pe 3 mai 1944.
A absolvit Institutul de Artă Cinematografică și Film din București în 1967.
A jucat în filme celebre, precum „Colierul de turcoaze”, „Ringul”, „Figuranţii”, „Liceenii Rock’n’Roll”, şi şi-a împrumutat vocea în multe filme de animaţie.
În 2013, Eusebiu Ştefănescu a fost premiat de Uniunea Cineştilor din România pentru prestigioasa activitate în domeniul filmului, teatrului şi învăţământului universitar.
Dumnezeu să-l odihnească!

Islanda renunţă la aderarea la Uniunea Europeană.
Ministrul afacerilor externe, Gunnar Bragi Sveinsson, a precizat că a transmis această decizie Letoniei, țară care deține președinția semestrială a Consiliului Europei.
Potrivit ministrului, interesele Islandei sunt mai bine servite în afara Uniunii Europene.
Islanda a fost dur afectată de criza financiară din 2008, când trei bănci au dat faliment, ceea ce a dus un an mai târziu la decizia de prezentare a candidaturii.

Homeopatia este inutilă în tratarea oricărei probleme de sănătate.
Consiliul Național de Sănătate și Cercetare Medicală din Australia a ajuns la această concluzie după analizarea profundă a mai multor studii existente pe aceasta temă.
Homeopații cred că substanţele toxice pentru organism pot, în doze extrem de mici, să trateze persoanele care nu se simt bine.
Potrivit specialiștilor australieni, oamenii care aleg homeopatia își pot pune sănătatea în pericol dacă resping sau amână tratamente pentru care exista dovezi clare referitoare la eficiență și siguranţă.

Darius Vâlcov a demisionat de la conducerea Ministerului Finanţelor.
Acesta este urmărit penal pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis când era primar al oraşului Slatina.
Premierul Victor Ponta a precizat că i-a cerut lui Darius Vâlcov să finalizeze, în aceste zile, proiectul de Cod Fiscal, document ce urmează a fi trimis parlamentului.

Vacanţele în ţară şi în străinătate s-ar putea ieftini cu 10%.
Guvernul ia în calcul scăderea TVA la 9% pentru întregul domeniu al turismului.
Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, a precizat că, în scurt timp, Ministerul Finanţelor va înainta şi normele de aplicare necesare emiterii tichetelor de vacanţă.

Comisia Europeană va acorda României 7 miliarde de euro pentru drumuri și autostrăzi, până în anul 2020.
Ea şi-a exprimat speranţa ca Master Planul să fie gata cât mai repede, astfel încât în luna mai să poată fi semnat Programul operaţional pentru infrastructura mare.
Şi comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a promis o susţinere consistentă pentru dezvoltarea satelor româneşti în condiţiile în care 45% din populaţia României trăieşte în mediul rural.
Tot aici se află şi cea mai mare parte a celor care se confruntă cu un risc ridicat de sărăcie şi de excluziune socială.

Gazele naturale se vor scumpi din luna iulie.
Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Andrei Gerea.
Preţul gazelor ar urma să fie majorat de la 53 la 58 de lei pe megawatt, ceea ce înseamnă că vom plăti mai mult cu 10%.
Guvernul României și FMI urmează să se pună de acord la începutul lunii viitoare, când vor avea loc noi negocieri cu instituţiile financiare internaţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept