Știri 6 martie 2015

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine sf. liturghie arhierească la biserica Sf. Haralambie din Constanța.
Slujba va fi săvârșită de la ora 8.30.
Biserica este situată în zona Boema din cartierul Tomis Nord.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia sf. liturghie de la ora 9, la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ’’Cuvântul care mărturisește. Memoria martirajului românesc’’ și va cuprinde o proiecție a filmului ’’Poezia după gratii’’ și lansarea a două volume.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 18.30, în sala mică a Casei de Cultură din Constanța.
Invitați vor fi poetul Demostene Andronescu, fost deținut politic, poetul Răzvan Codrescu și președintele Asociației Rost, Claudiu Târziu.
Conferința este organizată de Fundația Sfinții Închisorilor, Asociația Rost și Școala Brâncovenească.

ANM a emis o avertizare cod galben de precipitații și intensificări ale vântului pentru mai multe județe, printre care și Constanța.
Aceasta va intra în vigoare astăzi de la ora 16 și este valabilă până mâine, la aceeași oră.
În intervalul menţionat vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, Transilvania şi în sudul Banatului.
În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.
Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud.

Tarifele de roaming nu vor mai fi eliminate în acest an.
Dacă anul trecut Parlamentul European aprobase eliminarea tarifelor de roaming la nivelul întregii Uniuni, Consiliul European a decis să o mai întârzie în toate cele 28 de țări membre. Conform propunerilor convenite, operatorilor de telefonie mobilă le este permis să păstreze și să perceapă suprataxe, mai mici decât cele actuale, pentru cei care folosesc telefonia și pachetele de date mobile în călătoriile în străinătate, cel puțin până în anul 2018.

Repararea străzilor și trotuarelor din municipiul Constanța va începe săptămâna viitoare, în funcție de condițiile meteorologice.
Primăria a alocat, prin proiectul de buget pentru anul în curs, aproximativ patru milioane de euro pentru aceste reparații.
Lucrările de plombare vor demara pe bulevardele principale, iar reabilitarea trotuarelor va începe din zona Pieței Griviței.
În privința programului amplu de asfaltare, care cuprinde modernizarea străzilor din cartierele Palazu Mare și Compozitorilor, primarul Radu Mazăre, a explicat că, cel mai probabil, acesta va fi demarat în august ori septembrie.

Compozitorul Dragoș Alexandrescu va fi evocat la Constanța.
Slujba de pomenire va fi oficiată mâine de la ora 8, la biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie.
Dragoș ALexandrescu s-a născut la 16 ianuarie 1924, în orașul Constanța și a fost profesor universitar la Conservatorul din București.
La 15 ani, a debutat ca dirijor al corului Catedralei episcopale și a dirijat și corul bisericii Adormirea Maicii Domnului.
A fost hirotonit diacon la Catedrala episcopală din Huși.
A compus muzică simfonică, vocal-instrumentală de cameră, corală religioasă și laică și este autorul unei compoziții muzicale a liturghiei.
Dragoș Alexandrescu a trecut la cele veșnice pe 7 martie 2014, la vârsta de 90 de ani și este înmormântat la Mănăstirea Cașin.

Medicamentele se vor ieftini de marți.
Ministerul Sănătăţii a solicitat deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să-şi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman.
Astfel, preţul anumitor tipuri de medicamente ar putea scădea şi cu până la 20%.
Preţul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din ţări de referinţă, ca: Bulgaria, Ungaria, Austria, Belgia, Spania, Grecia şi Germania.

Republica Moldova importă gaze din România.
De miercuri, Republica Moldova importă gaze naturale din România prin gazoductul Iaşi-Ungheni, construit cu susţinerea financiară a Uniunii Europene.
Potrivit Ministerului Economiei de la Chişinău, contractul semnat în decembrie 2014 arată că Republica Moldova va primi pe parcursul anului 2015 peste un milion de metri cubi de gaze.
Gazoductul are lungimea de 43 kilometri şi capacitatea de 1,5 miliarde de metri cubi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept