Știri 3 februarie 2015

Arheologii confirmă existența regilor biblici David și Solomon și contrazic astfel teoriile moderne.
Șase sigilii oficiale de lut, descoperite de o echipă arheologică a Universității de Stat din Mississippi, într-o aşezare mică din Israel, reprezintă noi probe care sprijină existența regilor biblici David și Solomon.
Mai mulți savanți moderni resping figurile lui David și Solomon. Ei susţin că cele două figuri ar fi unele mitologice și cred că niciun regat nu ar fi existat în regiune în momentele specificate de Biblie pe marginea activităţilor lor.
Noile descoperiri demonstrează, însă, că exista un anumit tip de guvernare, aici, în acea perioadă.

Rusia vrea să creeze finanțe ortodoxe, după modelul celor islamice.
Acestea ar veni în sprijinul ortodocşilor care doresc să se protejeze în condiții de criză.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse a precizat că, asemenea finanţelor islamice, noua structura financiară va interzice acordarea de credite membrilor cu interese și investiții în activități neconforme cu morala ortodoxă, cum ar fi jocurile de noroc sau tutunul.

Românii consumă cu 30 la sută mai multă pâine decât media europeană.
Spre comparaţie, bulgarii mănâncă doar 8 kilograme de pâine pe lună, iar germanii – 7 kilograme.
În schimb, românii sunt ultimii din Uniunea Europeană la consumul de carne.
Preţurile alimentelor sunt aproape la fel ca în restul Europei, însă salariile fac diferenţa.

Ouăle îi fac pe oameni să devină mai generoşi.
Oamenii de ştiinţă spun că triptofanul, un aminoacid din anumite produse alimentare, poate să influenţeze comportamentul uman.
Într-o serie de experimente, savanţii olandezi au descoperit că administrarea unor doze mici de triptofan – echivalentul cantităţii de triptofan din trei ouă – a dus la dublarea sumelor donate de voluntari unor organizaţii de caritate.
Ouăle şi alte alimente precum peştele şi laptele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină, o substanţă asociată cu buna dispoziţie.

Nucile îmbunătățesc concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile.
Aceasta este concluzia unui studiu american, care a constatat că funcțiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanții care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.
Potrivit cercetătorilor, nucile beneficiază de numeroase ingrediente active, care pot contribui la protejarea funcțiilor cognitive.
Printre acestea se numără conținutul ridicat de antioxidanți, combinația de numeroase vitamine și minerale, dar și faptul că nucile sunt o sursă importantă de acid omega-3 gras, cu efecte benefice asupra sănătății inimii și creierului.

Pacienţii vor completa la externare chestionare de feedback, din luna aprilie.
Aceștia vor avea la dispoziţie un formular pe care îl vor putea completa la externarea din spital, pentru a aprecia sau a critica serviciile medicale.
Astfel, conform ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, problemele, odată semnalate, vor putea fi rezolvate pe loc.

Şomerii ar putea să-şi primească indemnizaţia pe card.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa va implementa un proiect amplu, pentru plata unui sistem modern de plată a indemnizaţiei de şomaj.
Proiectul susţine introducerea de activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare.
Pentru început cardul Prepaid, va implica un grup ţintă de 80 de persoane.

Termenul în care trebuie comunicate procesele-verbale de contravenţie s-a dublat de la 1 februarie.
Potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial, termenul a fost majorat la două luni, faţă de o lună, cât era până în prezent.
Motivul principal invocat de iniţiatori a fost că mulţi contravenienţi încearcă să tergiverseze procedura comunicării proceselor-verbale cu scopul de a scăpa de plata amenzilor. Concret, în situaţia în care procesul-verbal de contravenţie nu este înmânat pe loc celui care a comis abaterea, acesta trebuia comunicat prin poştă în termen de o lună.

Primăria Constanța va reabilita și reamenaja toate locurile de de joacă din oraș.
În plus, autoritatea locală vrea să mai deschidă trei noi spații de joacă: două în stațiunea Mamaia și un altul în cartierul Faleză Nord.
Astfel, în oraș vor exista, după finalizarea proiectului, 69 de spații, care vor avea, în loc de nisip, cauciuc reciclat care va fi turnat pe un suport de beton, vor fi înlocuite gardurile de protecție special concepute pentru astfel de locuri, vor fi dezafectate echipamentele vechi și vor fi înlocuite cu unele noi. Reprezentanții primăriei au explicat că lucrările vor dura doi ani.

Guvernul va înfiinţa o agenţie pentru antreprenoriat care să gestioneze fondurile destinate tinerilor, inclusiv “Garanţia pentru tineret” a Uniunii Europene.
Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Antreprenoriat și Implementarea Programelor pentru Tineri face obiectul unui memorandum discutat deja în Guvern.
Noua instituţie ar urma să preia gestionarea celor două componente din viitorul Program Operaţional Capital Uman destinate tinerilor care nu sunt angajaţi.
De asemenea, va avea rolul de “administrator de global grant” pentru aceste linii de finanţare care însumează peste 600 milioane de euro in următorii 7 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept