Știri 12 ianuarie 2015

Preoţii ar putea oficia și căsătoria civilă.
Mai mulţi parlamentari propun ca reprezentanţii tuturor cultelor din România să poată oficia şi căsătoria civilă, pe lângă cea religioasă.
Ei susţin că modelul este deja aplicat în alte ţări europene.
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun pe de o parte că nu au nimic împotriva acestei iniţiative, iar pe de altă parte afirmă că sunt mulţumiţi de modul în care este reglementată acum căsătoria civilă.

Miniştrii de Interne din 11 state europene vor consolidarea frontierelor Uniunii Europene.
Ei consideră de asemenea “indispensabil” un parteneriat cu operatorii de Internet pentru identificarea şi retragerea rapidă a conţinutului care incită la ură şi teroare.
Miniștrii au facut declarații în cadrul unei reuniuni internaţionale privind terorismul.

Cota redusă de TVA de 9% va fi aplicată și asupra serviciilor accesorii cazării în structurile turistice.
Potrivit unui proiect de act normativ, reducerea de TVA se va aplica prânzului, cinei și serviciilor de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică.
TVA de 9% se va aplica și de către persoanele care refacturează servicii de cazare la prețul la care le-au fost prestate de către structurile de primire turistică.

Primăria Constanța va reamenaja și va construi noi locuri de joacă.
Anunţul a fost făcut de primarul Radu Mazăre, care a spus că din aprilie vor demara lucrări de refacere a tuturor spaţiilor de joacă din oraş, dar şi a terenurilor de sport din apropierea acestora.
Totodată, noi spații de joacă vor fi construite în cartierul Eden, pe strada Soveja, în cartierul Inel II, dar şi de zona Palas – Brătianu.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 10 milioane de lei.

România ocupă locul 3 în Europa la banii trimişi în ţară.
Românii au trimis suma de 1,755 miliarde de euro și au fost devansați doar de portughezi cu 3,6 miliarde de euro.
Potrivit unui studiu Eurostat, în rândul statelor membre, cele mai mari ieșiri de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au înregistrat în Franța, Italia și Marea Britanie.
Majoritatea transferurilor personale au constat în fluxurile de bani trimise de migranți în țările de origine.

Statele Unite ale Americii au redevenit motorul economiei mondiale, după 15 ani.
În toată această perioadă acest rol a fost deţinut de China şi alte pieţe emergente.
Potrivit analiştilor, cea mai mare economie a lumii va înregistra în acest an o creştere de cel puţin 3,2%, cea mai bună performanţă după 2005, susţinută de scăderea şomajului, care a dus la cheltuieli de consum mai mari.
Potrivit datelor FMI, va fi pentru prima oară după 1999 când avansul economic al Statelor Unite nu va fi sub cel al economiei mondiale.

Prețurile polițelor RCA sunt exagerate.
Afirmația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov care a cerut Autorității pentru Supraveghere Financiară să regândească sistemul.
Și premierul Victor Ponta a solicitat conducerii ASF să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani.
Cei mai mulți dintre ei nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei anual.

Pe podul de la Agigea se circulă din nou cu restricții.
CNADNR avertizează că, în perioada 12 ianuarie – 5 februarie, traficul rutier pe podul de la Agigea se va desfăşura pe două sensuri, alternativ.
Astfel, de astăzi și până pe 19 ianuarie, se va închide circulația pe sensul de deplasare Constanța – Agigea, iar traficul se va desfășura în ambele direcții pe benzile destinate sensului de deplasare Agigea – Constanța, respectiv câte o bandă pentru fiecare direcție.
Apoi, din 20 ianuarie și până pe 5 februarie, se va închide circulația pe celălalt sens de deplasare, mai exact Agigea – Constanța.
În aceste condiții, traficul se va desfășura în ambele direcții pe benzile destinate sensului de deplasare Constanța – Agigea, respectiv câte o bandă pentru fiecare direcție.

Islamiștii libieni i-au eliberat pe cei 20 de creştini egipteni răpiți.
Aceștia fuseseră reținuți, de către unul dintre dealerii imigrației ilegale, din cauza unui dezacord asupra valorii transportului acestora în oraș.
Egiptenii au fost răpiți în orașul Sirte la începutul anului.

Lipsa telefonului mobil poate duce la probleme cognitive şi chiar la o senzaţie de rău fizic.
Aceasta este concluzia unui studiu care a arătat că separarea de telefonul mobil poate duce la creşterea ritmului cardiac, dar şi la apariţia anxietăţii şi a unor sentimente neplăcute.
În plus, rezultatele sugerează că dispozitivele electronice ajung să fie o extensie a propriei persoane, astfel încât atunci când suntem separaţi de acestea , trecem prinr-un proces de «renunţare» la sine şi o stare fizică negativă.
Studiul a fost efectuat pe o serie de utilizatori de telefoane inteligente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept