Știri 24 decembrie 2014

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de sărbătoarea Nașterii Domnului, de la ora 8 sf. liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Duminică, IPS Teodosie va participa la întronizarea Înaltpreasfinţitului Părinte onorific Ioan, ca Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.
Miercuri, 31 decembrie, Ierarhul nostru va oficia slujba vecerniei la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanța, iar de la ora 23.45 va oficia o slujbă de Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală.
Pe 1 ianuarie, de la ora 8.45 IPS Teodosie va săvârși sf. liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, iar de la ora 17 va fi prezent la concertul Coralei Armonia de la Casa de Cultură.
De asemenea, duminică, 4 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului va participa la întronizarea Preasfinţitului Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul ca Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.

Copiii nevoiași vor primi săptămâna aceasta daruri din partea parohiilor Arhiepiscopiei Tomisului.
Astfel, astăzi de la ora 17.00, la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa vor fi împărțite pachete pentru copiii din această parohie.
De asemenea, mâine, în ziua de Crăciun, după Sfânta Liturghie, 40 de copii săraci din satul Mioriţa vor primi jucării şi dulciuri.

18 noi puncte fixe de control valabilitate a rovinietei au fost puse în funcțiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.
La Constanţa un punct fix a fost dat în folosință, pe DN38, la Moviliţa, dar şi pe A2.
Acestea sunt amplasate pe tronsonul Constanţa – Cernavodă, la Km 210+561, calea 2 – Constanţa, la Km 194+061, calea 2 – Medgidia, la Km 179+320, calea 1 – Medgidia şi la Km 161+800, calea 1 – Cernavodă.

Aeronavele MAI vor prelua misiunile SMURD.
Măsura a fost luată după ce elicopterele serviciului de urgență au fost reținute la sol în urma tragediei de pe lacul Siutghiol din Constanța.
Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a precizat că că procedurile de intervenție în situații de urgență vor fi regândite și că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Autobuzele RATC Constanţa vor circula de Crăciun şi Revelion după programul de week-end.
Astăzi, transportul în comun al persoanelor se va desfăşura în program normal, până la orele 23,00, iar în cele trei zile de Crăciun şi 28 decembrie, între orele 5,45 – 23,00.
În ultima zi a anului 2014, pe 31 decembrie, mijloacele de transport în comun vor începe să circule de la ora 5,15 şi se vor retrage la ora 21,30.
Pe 1 ianuarie 2015, prima cursă va fi la ora 12,00, iar ultima, la ora 23,00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept