Știri 23 decembrie 2014

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, în Ajunul Crăciunului, de la ora 8, sf. liturghie la Catedrala Arhiepiscopală.
De asemenea, joi, de sărbătoarea Nașterii Domnului, Ierarhul nostru va săvârși, tot de la ora 8 sf. liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Duminică, IPS Teodosie va participa la întronizarea Înaltpreasfinţitului Părinte onorific Ioan, ca Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.
Miercuri, 31 decembrie, Ierarhul nostru va oficia slujba vecerniei la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanța, iar de la ora 23.45 va oficia o slujbă de Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală.
Pe 1 ianuarie, de la ora 8.45 IPS Teodosie va săvârși sf. liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, iar de la ora 17 va fi prezent la concertul Coralei Armonia de la Casa de Cultură.
De asemenea, duminică, 4 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului va participa la întronizarea Preasfinţitului Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul ca Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.

Înaltpreasfințitul Teodosie a fost scos de sub urmărirea penală a DNA.
Arhiepiscopul Tomisului a primit săptămâna trecută o adresă oficială prin care i se aducea la cunoștință că dosarul este clasat definitiv, din lipsă de probe.
Cu detalii, Înaltpreasfințitul Teodosie

Copiii nevoiași primesc săptămâna aceasta daruri din partea parohiilor Arhiepiscopiei Tomisului.
Astfel, astăzi, de la ora 10.30, cele 30 de persoane cu dizabilităţi, membre ale Asociaţiei „Carmen Sylva” vor primi pachete cu toate alimentele necesare pentru masa festivă de Crăciun, iar la eveniment va participa şi ierarhul Tomisului.
Tot astăzi, la Medgidia, corul mixt „Buna Vestire”, al Protoieriei Medgidia va merge şi va colinda 30 de familii asistate social şi le vor împărţi cadouri.
Mâine de la ora 10, parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Medgidia va aduce daruri pentru 25 de copii, proveniţi din familii defavorizate.
La ora 17.00, la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa vor fi împărțite pachete pentru copiii din această parohie.
De asemenea, în ziua de Crăciun, după Sfânta Liturghie, 40 de copii săraci din satul Mioriţa vor primi jucării şi dulciuri.

Biserica Ortodoxă din Belarus vrea sa devină autocefală.
Eparhiile din Belarus i-au cerut capului Bisericii din Belarus, Mitropolitul Pavel de Minsk să îi ceară liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, și Sfântului Sinod, “statutul de Biserica auto-guvernată, pentru Biserica Ortodoxa a Belarusiei, în cadrul Patriarhiei Moscovei, după modelul Letoniei, Republicii Moldova și al Estoniei.
Rezoluția a sugerat, de asemenea, înființarea de noi eparhii în regiunea Minsk-ului.

Constănţenii nu vor avea zăpadă de Crăciun.
Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în general mai ridicate decât mediile climatologice, iar precipitaţiile vor fi slabe, în special sub formă de ploaie.
În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar pe 24 și 25 decembrie vor fi medii regionale ale temperaturilor maxime de 12 – 13 grade şi ale celor minime de 4 – 5 grade.

Traficul rutier pe podul Agigea nu va fi restricţionat pe un singur sens de circulaţie, precum în săptămânile precedente, în perioada sărbătorilor de iarnă.
Potrivit CNADNR, singura restricţie este cea de viteză, care este limitată la 50 km/h, fără restricţie de tonaj.
Din 12 ianuarie, până pe 19 ianuarie, va fi închis sensul de mers Constanţa – Agigea, iar circulaţia se va desfăşura în ambele direcţii pe celălalt sens de circulaţie.

Aproape jumătate din municipiul Constanţa este lipsită astăzi de apă caldă şi căldură.
Din cauza unei defecţiuni, Centrala Termoelectrică Palas a întrerupt agentul termic primar, din această dimineaţă, de la ora 4,00, în mai multe zone din Constanţa.
Până în jurul orei 20.00, sunt afectaţi constănţenii care locuiesc în zonele Centru, Peninsula, ICIL, Gară, Abator, Billa, Poarta 6, Km 4 – 5, Km 5, Anda şi CET.

CFR va suplimenta vagoanele în perioada sărbătorilor.
Trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute din perioada sărbătorilor de iarnă, inclusiv cele care fac legătura între marile oraşe şi staţiunile de pe Valea Prahovei, vor avea mai multe vagoane în perioada 19 decembrie 2014 – 3 ianuarie 2015.
Pe de altă parte, în unele zile libere din perioada 25 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, când traficul de călători este extrem de redus, o serie de trenuri InterRegio şi unele de tip Regio nu vor circula.

Ministerul Sănătăţii consideră că taxa pe viciu la tutun, dar şi la alcool, ar trebui majorată anual.
Consumul de ţigări a scăzut și a influenţat încasările din contribuţia pentru sănătate, care sunt astfel mai mici, în timp ce cheltuielile cu bolile fumătorilor sunt în creştere continuă.
Contribuţia pentru sănătate aplicată produselor din tutun a fost introdusă de Guvern în 2006 şi stabilită la 20 de eurocenţi pentru fiecare pachet de ţigări şi 200 de euro pentru fiecare hectolitru de alcool rafinat.
O majorare a acestei taxe ar genera scumpirea unui pachet cu ţigări şi a unei sticle cu alcool.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept