Știri 17 decembrie 2014

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a adresat un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol, de luni, 15 decembrie.
Mesajul este redat de părintele arhidiacon Corneliu Chivu.

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi pe Sfântul Prooroc Daniel.
Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îşi sărbătoreşte ziua onomastică.
Astfel, Patriarhul României oficiază o slujbă de Te Deum, iar la final va oferi Pastorala la sărbătoarea Naşterii Domnului – 2014.

Sfântul Sinod a ales Mitropolitul Banatului şi Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop onorific Ioan, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a fost ales Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, iar Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul a fost ales Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.
Noii chiriarhi au fost aleşi în cadrul şedinţei de lucru a Sfântului Sinod, care s-a desfăşurat ieri, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La fiecare 5 minute, un creştin este ucis în Orientul Mijlociu.
Afirmația aparține Părintelui Gabriel Nadaf, un preot al Bisericii Grec-Ortodoxe a Patriarhiei Ierusalimului.
Acesta trăiește în Nazaret, sub ameninţarea cu moartea, pentru faptul că face cunoscută situația creștinilor din Orientul Mijlociu.
El a spus că ceea ce se întâmplă cu aceștia reprezintă un genocid, iar liderii musulmani cunosc acest lucru.

Ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române a fost declarată zi de sărbătoare naţională.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a legii prin care 24 ianuarie este declarată zi de sărbătoare naţională.
Potrivit legii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza şi sprijini logistic manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Legea exercitării profesiei de bonă a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu.
Aceasta prevede că exercitarea acestei profesii se face cu contract individual de muncă sau pe PFA.
Potrivit propunerii legislative, va putea avea profesia de bonă orice persoană fizică dacă îndeplineşte condiţia de a fi cetăţean român sau străin cu reşedinţa, de regulă, în aceeaşi localitate cu cea a copilului.

India a interzis ieri Statul Islamic.
Acțiunea vine la câteva zile după ce autorităţile au reţinut un inginer pentru că deţinea un cont pe un site de socializare în care le lua apărarea jihadiștilor.
India are a treia cea mai mare populaţie de musulmani din întreaga lume, însă, aceştia s-au delimitat de acţiunile islamice extremiste.
Până acum, doar patru cetăţeni indieni s-au alăturat Statului Islamic, dintre care unul s-a întors în țară și se află acum în custodia Poliției.

Peste 80% din puii crescuţi în România sunt plini cu substanţe chimice periculoase.
Potrivit unui raport al Autorităţii Europene pentru Securitatea Alimentelor, puii sunt îndopaţi cu antibiotice în fermele din România şi astfel au dezvoltat rezistenţa la tetraciclină şi ampicilină, substanţe care se folosesc si pentru tratarea unor infecţii sau boli.
Totodată, oamenii care consumă aceşti pui capătă rezistenţă la medicamente.
În replică, producătorii au declarat că produsele comercializate din lanţul de producţie avicolă sunt sănătoase şi sigure pentru consum.

TVA va fi redusă la produsele alimentare, cel târziu din 2016.
Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a adăugat că reducerea se va realiza pe fondul unei creşteri a subvenţiilor pentru suprafeţele agricole.
La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a explicat că până la finalul anului viitor, TVA poate fi redusă doar la 5% sau la 9%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept