Știri 16 decembrie 2014

Mâine, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe se vor închina rugăciuni de pomenire pentru eroii din decembrie 1989.
De asemenea, luni va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor din Bucureşti şi alte localităţi ale ţării, care acum 25 de ani s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.
Totodată, în perioada 17-23 decembrie, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, ierarhi, preoţi şi diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 25 de ani.

Naţionaliştii ruşi susțin unirea Basarabiei cu România.
Liderul Mişcării Imperiale Ruse afirmă că deşi România este membră a UE şi a NATO, structuri inamice Rusiei, colaborarea între cele două naţiuni este necesară pentru rezolvarea conflictelor din secolul XX.
El este de părere că graniţa dintre România şi Moldova ar trebui să treacă pe Nistru.
Liderul naţionalist rus a reiterat faptul că şi moldovenii sunt români, dar a spus că nu poate susţine integrarea Moldovei în UE.

Noul Cabinet condus de Victor Ponta a fost votat în Parlament.
Acesta a primit 377 de voturi favorabile, 134 împotrivă, iar alte 12 voturi au fost anulate.
Cabinetul nou votat are un singur vicepremier- Gabriel Oprea si 9 nume noi : Mihai Tudose la Economie, Darius Vâlcov la Finanţe, Ionuţ Vulpescu la Ministerul Culturii, Sorin Grindeanu la Comunicaţii, Angel Tîlvăr – se va ocupa de Românii de Pretutindeni, Sorin Cîmpeanu va conduce Ministerul Educaţiei, Andrei Gerea -ministrul Energiei şi IMM, Graţiela Gavrilescu -la Mediu și Liviu Pop care se va ocupa de Dialogul Social.
Ceremonia de depunere a jurământului va fi organizată în această seară.

Circulația rutieră pe podul de la Agigea, se va desfășura din nou cu restricții.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță închiderea sensului de mers Agigea – Constanța, iar circulația se va desfășura în ambele direcții pe celălalt sens de circulație.
De asemenea, viteza de circulație pe toată lungimea podului este de 50 km/h, fără restricție de tonaj.
Totodată, tranzitarea podului cu autovehicule și coloane agabaritice este interzisă.
Restricțiile sunt valabile în perioadele 11 decembrie 2014 – 19 decembrie 2014 și 20 ianuarie 2015 – 5 februarie 2015.

Programul Prima Mașina va demara după Crăciun.
Cei interesaţi de achiziția unui autoturism nou, se pot prezenta la ghişeele instituţiilor financiare.
Guvernul va aloca peste 50 de milioane de lei pentru programul Prima Mașină.
Oficialii Fondului de Garantare estimează că pe 27 decembrie, doritorii pot accesa creditele subvenţionate pentru achiziţionarea de autoturisme.

Românii au început să meargă mai des la medic.
Mai mult de jumătate dintre români au fost cel puțin o dată la medic în ultimul an.
Pe de altă parte, 31% au declarat că i-au oferit medicului care i-a tratat o atenție.
Sondajul a fost realizat la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane.

Firmele pot direcţiona 20% din impozitul pe profit.
În baza unui contract de sponsorizare, firmele din România pot direcţiona 20% din impozitul pe profit către organizaţiile nonguvernamentale, respectiv pentru susţinerea unor proiecte cu caracter umanitar, social sau educaţional.
Potrivit codului fiscal, termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor este 31 decembrie.

Persoanele cu rude bolnave de cancer au riscuri mai mari să dezvolte aceeaşi afecţiune.
Un studiu la care au luat parte 23.000 de persoane din Italia şi Elveţia, arată că, pentru fiecare din cele 13 tipuri de cancer analizate, rudele apropiate au un risc crescut să dezvolte aceeaşi boală.
Există însă şi dovezi potrivit cărora în familiile în care s-a înregistrat de-a lungul timpului un tip de cancer există un risc semnificativ mai mare de apariţie şi a altor forme ale acestei boli.
Organizaţiile de combatere a cancerului susţin că riscul depinde de gene, stil de viaţă şi mediu.

Femeile folosesc internetul mai mult decât bărbaţii.
Un sondaj arată că mai mult de jumătate dintre accesările paginilor online sunt făcute de către femei.
Bărbaţii accesează pagini web ce ţin de aplicaţiile pentru mobil, cumpărăturile online de electronice/IT şi informaţiile auto, iar femeile sunt interesate de informaţiile despre sănătate, stil de viaţă sau vacanţe.

Persoanele fizice își pot verifica electronic situaţia fiscală.
Sistemul este funcțional pentru toată țara, la trei luni după ce Spaţiul Privat Virtual a fost lansat și a funcţionat ca proiect pilot pentru contribuabilii din Bucureşti și Ilfov.
Pentru a accesa Spaţiul Privat Virtual, persoanele fizice vor trebui să se identifice electronic prin certificate digitale calificate sau prin nume și parolă însoţite de coduri de autentificare de unică folosinţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept