Știri 24 noiembrie 2014

Mâine Biserica Ortodoxă va cinsti pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina.
Cu acest prilej, astăzi, de la ora 16, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi slujba Vecerniei și Litia la biserica Sf. Ecaterina din localitatea Tuzla.
Mâine, de la ora 8 30, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sf. Mare Muceniţa Ecaterina” din cartierul constănţean Tomis Plus-Boreal.

Arheologii au descoperit Mormântul Sfântului Arhidiacon Ştefan, întâiul mucenic al lui Hristos.
În timpul săpăturilor efectuate in apropierea orașului palestinian Ramallah, arheologii au descoperit ruinele unui întreg complex bisericesc, care include un lacas al epocii bizantine și o mănăstire bizantină.
În interiorul acestor biserici, a fost găsită o inscripție care indică faptul că biserica descoperită a fost construită în cinstea sfântului și întâiului mucenic Arhidiacon Ștefan, îngropat aici, în anul Domnului nostru 35.
Cercetările vor mai dura încă cinci ani, iar apoi această biserică va deveni un loc de pelerinaj pentru credincioșii din întreaga lume.

Alocația pentru susținerea familiei va crește de la 1 decembrie.
Creşterile au fost aprobate în luna octombrie, prin Ordonanţa de Urgenţă.
Potrivit noilor reglementări, alocaţia pentru susţinerea familiei creşte în funcţie de numărul de membri ai familiei.
De asemenea, alocaţia plasament a fost majorată, de la 97 de lei, cât este în prezent, la 600 de lei, pentru fiecare copil aflat în plasament la o familie, persoană sau asistent maternal.

Asociaţia Română a Cărnii cere sprijinul Parlamentului pentru scăderea TVA la carne.
Membrii Asociaţiei Române a Cărnii spun că statul este păgubit anual cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne şi la preparatele din carne.
Potrivit scrisorii adresate Parlamentului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%.

Societatea Română de Pneumologie dorește schimbarea legislației cu privire la fumat.
Președintele instituției, Florin Mihălțan a declarat că trebuie scos din lege acel amendament cu 100 de metri pătrați, iar în curtea școlii nu trebuie să mai existe magazine de comercializare a țigărilor ce sunt disimulate în alte tipuri de vânzări.
Acesta a menționat că la fumătorii pasivi se poate înregistra o creștere a riscului de boală cardiovasculară cu 35% și o dublare a celui de a face o depresie.
Potrivit ultimelor date aproximativ 27% dintre români fumează.

Uniunea Europeană vrea să reglementeze piaţa de telecomunicaţii interne.
Comisarul european pentru economie digitală, Guenther Oettinger, a precizat că anumite servicii ar putea fi puse la dispoziţie la un nivel de performanţă ridicat pentru o taxă suplimentară.
Comisarul german a declarat de asemenea că toţi utilizatorii de internet au dreptul de a-şi schimba furnizorii de servicii și a descris libertatea ca parte a unui sistem de piaţă pe deplin funcţional ce încurajează competiţia.

Marea Britanie va stoca datele cu privire la adresele de IP folosite de indivizi.
Măsura va fi introdusă în cadrul programului de prevenire a terorismului şi vine după ce anul trecut o măsură care propunea stocarea conversaţiilor online şi a mesajelor a fost respinsă.
Această măsură este apreciată de majoritatea politicienilor, care consideră că este un pas important pentru identificarea potenţialilor terorişti.

Paracetamolul este foarte toxic pentru organism.
Un studiu realizat recent scoate la iveală efectele negative pe care le poate avea analgezicul dacă nu este administrat la recomandarea unui medic.
Paracetamolul luat de femei în timpul sarcinii creşte riscul de apariţie a ADHD la copii.
Această afecţiune desemnează un spectru de probleme de comportament asociate cu tulburări de atenţie, impulsivitate, agitaţie şi hiperactivitate.
De asemenea, cei care iau paracetamol în fiecare zi prezintă un risc mai ridicat de a suferi de hipertensiune arterială.
Specialiştii recomandă ca acest medicament să fie administrat doar pe baza unei reţete medicale.

Cardurile de sănătate pierdute sau cu date eronate pot fi recuperate.
În cazul în care se constată erori sau dacă pur şi simplu cardul a fost pierdut, furat ori distrus, asiguraţii trebuie să se prezinte la sediul CJAS.
În baza unei cereri şi al unei declaraţii pe proprie răspundere, asiguraţii îşi vor primii cardul cu toate modificările solicitate.
Asiguraţii care au nevoie de eliberarea unui nou card naţional, trebuie să depună formularul de cerere, însoţit de actul de identitate şi de o copie a acestuia la sediul CJAS.

Banca Mondială avertizează că încălzirea climatică riscă să agraveze sărăcia.
Evenimente climatice “extreme” care au loc în prezent “o dată la un secol” ar putea deveni “noua normă climatică”, avertizează instituţia, care trage un semnal de alarmă mai ales în privinţa a trei regiuni de pe glob: America Latină, Orientul Mijlociu şi Europa de Est.
Randamentul culturilor de soia ar putea scădea cu 30 până la 70 la sută în Brazilia, iar cele de grâu riscă să se reducă la jumătate în America Centrală sau Tunisia.
Cele două ţări cele mai poluante de pe planetă, Statele Unite şi China, au încheiat un acord inedit pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon.
De asemenea, după tratative îndelungate, Fondul Verde al ONU a primit 9,3 milioane de dolari şi va putea începe să ajute ţările sărace să lupte împotriva încălzirii climatice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept