Știri 29 octombrie 2014

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse a propus interzicerea jocurilor pe calculator și a Internetului, pentru persoanele sub 21 de ani.
Șeful Comisiei Patriarhale privind Familia Arhiepiscopul Dimitrie Smirnov este de părere că accesul copiilor și tinerilor la Internet și jocurile pe calculator ar trebui să fie reglementate juridic.
Potrivit Părintelui Dimitri, jocurile pe calculator, arta modernă și “toate lucrurile urâte existente în societatea noastră”, îi stimulează pe copii “la acte teribile”.

Astăzi este Ziua Internaţională a Internetului.
Prima conexiune între două calculatoare s-a realizat în urmă cu 45 de ani, la 29 octombrie 1969.
Charley Kline a transmis de la un calculator găzduit într-o universitate din Califronia, mesajul ‘log’ către un calculator de la Institutul de Cercetare de la Stanford, prin folosirea reţelei ArpaNet.
Aceasta avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet.
În anul 1971 s-au pus bazele emailului, iar doi ani mai târziu reţeaua ARPAnet s-a extins şi peste ocean.
University College din Londra a fost prima instituţie europeană conectată la reţeaua de computere.
În 1991 a apărut prima pagină Web, iar următorii 23 de ani sunt marcaţi de apariţia primelor browsere, primelor motoare de căutare, serviciilor de transfer de fişiere, reţelelor sociale şi a dispozitivelor permanent conectate la Internet.

Accidentul vascular cerebral va deveni principala cauză de mortalitate la nivel mondial, până în anul 2030.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent, la nivel mondial, 10% din populaţie moare din această cauză.
Statisticile arată că România ocupă locul 3 în Europa, după Bulgaria şi Macedonia, atât la incidenţa AVC, cât şi la mortalitatea secundară bolilor cerebrovasculare.
Specialișltii spun că 80% dintre aceste boli pot fi prevenite prin cunoaşterea şi gestionarea factorilor de risc, respectarea indicaţiilor medicilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Indemnizaţia pentru persoane cu handicap ar putea fi majorată de anul viitor cu 16%.
Astfel, aceasta ar urma să crească de la 202 de lei la 234 de lei pentru persoanele cu handicap grav şi de la 166 de lei la 192 de lei, pentru persoanele cu handicap accentuat.
Măsura este inclusă într-un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Sistemele de educație din întreaga lume vor suferi mari modificări până în 2030.
La aceste concluzii au ajuns 645 de experți internaționali în cadrul unui studiu.
Astfel, ei spun că în următorii 15 ani, Internetul va fi principala sursă de cunoaștere, iar limba engleză se va consolida ca limbă globală a învățământului.
Programa va fi personalizată pe măsura necesităților fiecărui elev și se va pune accent pe abilitățile personale și practice mai mult decât pe conținuturile academice.
Educația va fi mai scumpă și va dura toată viața.
Raportul a fost realizat de Summit-ul Mondial pentru Inovare în Educație la care au participat 15.000 de specialiști.

Litoralul românesc şi Delta Dunării vor fi promovate la Londra.
Printr-un proiect realizat de către Primăria Constanţa, Asociaţia Litoral – Delta Dunării va prezenta, în perioada 3 – 6 noiembrie, în cadrul târgului World Trade Market, două spectacole dedicate promovării staţiunii Mamaia.
Până în prezent, litoralul şi Delta Dunării au mai fost promovate pe plan extern în acest an prin participarea la târgurile de turism de la Berlin şi Bruxelles, precum şi la Chişinău.

Problemele oro-dentare au devenit punctul de pornire al multor afecţiuni extrem de grave.
Medicii stomatologi susţin că majoritatea pacienţilor care trec pragul cabinetului medical au dantura neîngrijită şi extrem de multe probleme.
Placa bacteriană, tartrul și cariile netratate pot produce boli de inimă, de rinichi sau afecţiuni bacteriene precum amigdalita sau sinuzita.
Specialiștii spun că toate acestea sunt provocate de nerespectarea regulilor de igienă dentară.
Datele statistice arată că, jumătate dintre români nu au vizitat un cabinet stomatologic în ultimul an, în timp ce 9% nu au mers niciodată la dentist.

Europa s-ar putea confrunta cu un risc crescut de pene de curent la iarnă.
Potrivit specialiștilor, cauza o constituie reducerea drastică a numărului de centrale termice pe bază de gaze naturale, pe fondul situaţiei economice fragile și a creşterii gradului de dependență de energie din surse regenerabile.
Belgia și Franţa sunt printre țările care ar putea fi cel mai afectate de pene de curent atât în această iarnă, cât și pe parcursul anului viitor.
În contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, experţii recomandă o serie de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă pentru livrările de gaze în Europa.

Un miliardar sud-african a donat un milion de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola.
Potrivit unui comunicat, această donaţie va ajuta Guineea să gestioneze centrele de tratament, să mobilizeze comunităţile și să coordoneze îngrijirile.
Guineea este una dintre cele trei ţări grav afectate de epidemia de Ebola, alături de Liberia şi Sierra Leone.
Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola şi aproape jumătate au murit, în cea mai mare parte în Africa de Vest.
De asemenea, Australia a devenit prima țară dezvoltată care și-a închis granițele pentru cetățenii din țările vest-africane.

Creşele de stat din Constanţa îşi vor dubla tarifele din luna decembrie.
Numărul total al locurilor disponibile este de 250, iar cererile depăşesc cu mult acest număr.
Pentru o zi cu trei mese incluse, părinţii plătesc în prezent 6 lei, comparativ cu creşele particulare, unde preţul este cel puţin dublu.
De la 1 decembrie, părinţii vor plăti 12 lei pe zi, pentru creşe, şi 16 lei pentru grădiniţe, conform legii.
Tot din decembrie, creşele şi grădiniţele vor beneficia de serviciile unui medic nutritionist care va face recomandări specializate pentru meniurile copiilor.

Organizarea concursurilor cu taxă este interzisă în școlile din Constanța.
Anunțul a fost făcut de şeful Inspectoratului Şcolar, Răducu Popescu.
Potrivit acestuia, iniţiativa unor părinţi pentru colectarea de fonduri materiale este responsabilitatea exclusivă a persoanelor implicate.
Mai mult, directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din Constanţa sunt sfătuiţi să retransmită cadrelor didactice precizările Inspectoratului şi faptul că sunt responsabili pentru nerespectarea acestora.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept