Știri 15 octombrie 2014

Spitalul Județean Constanța a intrat în programul național de infarct.
Astfel, pentru 50 de pacienți, costurile tratamentului vor fi suportate de Ministerul Sănătății.
Pentru că sumele nu ajung pentru toţi bolnavii, în paralel va continua şi programul Consiliului Judeţean Constanţa de decontare a costurilor tratării acestor pacienţi.
Conducerea unității sanitare a anunțat de curând că anul viitor va fi adus un angiograf la Constanța, care va fi achiziționat de Ministerul Sănătății, cu fonduri europene.

Primăria Constanța va mări subvențiile pentru căldură.
Primarul Radu Mazăre a declarat că va fi aprobată diminuarea prețului la încălzire cu 10 la sută pentru persoanele cu venituri mici și medii.
El a mai spus că prin creșterea plafoanelor de venituri până la care constănțenii pot beneficia de ajutor la încălzire din partea Primăriei, alte 20 de mii de persoane vor intra în acest program.
Este vorba despre abonații RADET, dar și despre constănțenii care se încălzesc cu lemne, butelii sau energie electrică.

Constănţenii care locuiesc în zonele Casa de Cultură şi ICIL nu vor avea apă caldă din această noapte, până mâine seară.
Pentru remedierea unor defecţiuni, Centrala Termoelectrică Palas va întrerupe agentul termic primar, la noapte, de la ora 1,00.
Furnizarea apei calde va fi reluată mâine seară, în jurul orei 19,00.
De asemenea, constănțenii din zona Trocadero nu au astăzi apă rece până la ora 18.

România dispune de un program de 40 de milioane de euro pentru locuri de muncă subvenţionate pentru absolvenţii din acest an.
Anunțul a fost făcut de Ministrul delegat pentru Turism, Mediul de Afaceri şi IMM-uri, Florin Jianu.
Potrivit acestuia, oamenii de afaceri care accesează programul îşi pot acoperi costurile pentru salariaţi în procent de 100% pe o perioadă de 12 luni.

Elevii vor studia o nouă materie optională.
Cursul opţional „Elemente de cultură şi civilizaţie engleză”, este destinat claselor de a 11-a şi a 12-a cu program de studiu în regim bilingv, limba engleză.
Elevii vor avea posibilitatea, astfel, să cunoască mai multe informaţii despre valorile anglofone, aportul culturilor britanice şi americane la patrimoniul cultural universal, aspecte geografice, tradiţii şi obiceiuri ale spaţiului anglo-saxon.
De asemenea, programa pune accent pe dezvoltarea gândirii autonome, critice şi reflexive în limba engleză.

Norvegia va extinde serviciul militar obligatoriu în rândul femeilor.
Parlamentul norvegian a adoptat amendamentele necesare pentru această măsură care vizează o îmbunătățire a calității recruților.
În contextul în care tendința în celelalte state europene este mai degrabă să se renunțe la serviciul militar obligatoriu, în favoarea unei armate profesioniste, această măsură le va permite norvegienelor să-și efectueze serviciul militar obligatoriu din vara anului 2016.

Plata cu cardul la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj va fi oprită temporar, de astăzi.
Măsura a fost luată pentru instalarea unor noi echipamente. Călătorii pot folosi în continuare cardul la automatele de bilete din mai multe staţii, precum şi dacă achiziţionează tichetele de călătorie de pe internet.

O stradă principală numită ”1 Decembrie 1918” va exista în toate orașele și municipiile.
Acest lucru a fost stabilit printr-o lege inițiată de ministrul Apărării, Mircea Dușa și promulgată ieri de președintele Traian Băsescu.
Actul normativ reglementează organizarea şi desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României la nivelul administraţiei publice centrale şi locale.
Potrivit legii, Guvernul şi autorităţile administraţiei publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi sa fie arborat drapelul României și să se intoneze imnul naţional.

Românii reveniţi din țările africane cu epidemie Ebola vor fi monitorizaţi preventiv până la 3 săptămâni.
Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, aproape 20 de români sunt deja sub supravegherea Direcţiilor de Sănătate Publică.
Ebola nu este contagioasă înainte să aibă simptome.

RADET va fuziona cu ELCEN.
Guvernul va transfera acțiunile ELCEN București către administrația locală.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că RADET trebuie să se transforme în societate comercială până la sfârşitul anului, iar fuziunea regiei cu ELCEN se va face în martie anul viitor.
Directorul interimar al RADET Constanța, Nela Ștefan, a precizat că fuziunea are un rol foarte important, atât din punct de vedere al micșorării costurilor gigacaloriei către consumatori, cât și pentru posibilitatea construirii unei strategii pe termen lung.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept