Știri 24 septembrie 2014

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va resfinți biserica Nașterea Maicii Domnului din localitatea Biruința.
Slujba va fi oficiată sâmbătă de la ora 7.45 și va fi urmată de Sfânta Liturghie.
Apoi, de la ora 15, Ierarhul nostru va oficia slujba de sfințire a locului noii biserici a mănăstirii Limanu.
Duminică, IPS Teodosie va săvârși de la ora 8.45, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Patru noi blocuri vor fi construite cu bani de la Guvern în cartierul social Henri Coandă.
Primarul Radu Mazăre a anunțat extinderea cartierului Henri Coandă cu noi clădiri pentru persoanele defavorizate și amenajarea unui nou punct de atracție în Mamaia.
În cartierul Henri Coandă, până acum, peste 3.000 de persoane nevoiașe și-au găsit un adăpost.
17 blocuri au fost construite, iar datorită numeroaselor solicitări din partea oamenilor sărmani, municipalitatea vrea să extindă acest cartier.

Sute de copii din satele constănțene vor putea merge de astăzi la școală cu noile microbuze.
De ele vor beneficia, pentru moment, elevii din localitățile Corbu, Deleni, Dobromir și Chirnogeni.
Anul acesta, județul Constanța va beneficia în total de 46 de microbuze noi achiziționate de Guvernul României.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretele de promulgare a legilor de amnistiere fiscală a bugetarilor.
Conform Curţii de Conturi, aceasta este valabilă pentru pensionari şi mame dar și pentru personalul din învăţământ și toţi bugetarii care au obţinut venituri nelegale.
În 9 septembrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectele cu privire la amnistierea fiscală a pensionarilor şi mamelor.

România va participa la Summitul Națiunilor Unite privind schimbările climatice.
Acesta a început ieri la New York.
Reuniunea a fost deschisă oficial de președintele SUA, Barack Obama.
Delegația țării țării noastre este condusă de Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.
Agenda reuniunii include sesiuni dedicate țărilor participante, în care șefii delegațiilor vor prezenta acțiunile întreprinse pentru combaterea fenomenului schimbărilor climatice.

O nouă bancnotă de zece euro a intrat în circulație.
Potrivit Băncii Central Europene, vechea bancnotă va fi acceptată în continuare.
Noua bancnotă de 10 euro redă în hologramă și în filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului nostru.
Aceasta este a doua bancnotă din seria ‘Europa’, care a intrat în circulație după introducerea noii bancnote de 5 euro în luna mai 2013.

Sancţiunile şi recompensele pentru poliţişti vor fi reglementate prin Statutul Poliţistului şi nu prin ordin de ministru.
Curtea Constituţională a stabilit că aceste măsuri nu pot fi luate de un membru al Guvernului.
Sancţiunile disciplinare date poliţiştilor sunt mustrarea scrisă, diminuarea salariului funcţiei de bază cu 5 până la 20 la sută pe o perioadă de la una la trei luni sau trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut şi destituirea din Poliţie.
În ce priveşte recompensele, acestea constau în ridicarea unei sancţiuni disciplinare, mulţumiri scrise, felicitări, premii în bani sau obiecte, însemne onorifice și diplome de merit.

Manualele digitale vor apărea în curând în școli.
Anunțul a fost făcut ieri de Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta a arătat că ”procedura de împrospătare a manualelor” a început anul trecut, în februarie, în momentul în care a fost aprobată programa şcolară, iar licitaţia a început în 8 februarie 2014.
Ministrul a adăugat că va continua procesul de conectare la internet a unităţilor de învăţământ, pentru că nu se poate vorbi de manuale digitale dacă școlile nu sunt conectate la internet.

Plajele de pe litoralul românesc vor fi extinse de anul viitor cu 33 de hectare.
Mai exact, plajele vor înainta în mare cu aproximativ 60 de metri și nu invers, cum se întâmpla până acum.
Olandezii care au construit insulele artificiale din Dubai refac, cu bani europeni, ţărmurile în zonele cel mai afectate de eroziune.
Cu 170 de milioane de euro vor fi refăcute trei sectoare de plajă din Constanța și unul din Eforie Nord, precum și porțiunile cuprinse între Hotelul Sulina din stațiunea Mamaia și zona Pescărie.
În Constanța vor fi lărgite și protejate plajele de la Delfinariu și până la Modern, iar în Eforie Nord, cele de la Steaua de Mare și până la Belona.

Românii care au obţinut un credit in valuta beneficiază de dreptul de conversie a acestuia până la eliminarea riscului valutar.
Potrivit Consiliului Patronatelor Bancare din România, conversia se va face la cursul de schimb valutar aplicabil la data efectuării acesteia, fără costuri si garanţii suplimentare din partea băncilor.
Comunicatul patronatelor bancare vine în contextul în care Tribunalul din Galaţi a dat prima sentinţă irevocabilă prin care se dispune convertirea în lei a creditului în franci elveţieni, la cursul de schimb de la data acordării creditului, la care se adaugă o majorare de 10%.

Deputații au avizat favorabil proiectul Codului Silvic.
Acesta sprijină Hotărârea de Guvern conform căreia niciun transport de lemn nu mai poate pleca din pădure fără să fie supravegheat în timp real printr-un sistem informatic.
Ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, a declarat că acest proiect va pune capăt defrișărilor.
Oficialul a mai spus că acest sistem informatic va permite și populaţiei să se implice, iar curând oamenii vor putea suna la un sistem ca 112, cu privire la transporturile de lemn.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept