Știri 6 septembrie 2014

Biserica Ortodoxă Română va cinsti mâine pe Sfinţii Cuvioşi Simeon si Amfilohie de la Pângărați.
Sfântul Cuviosul Simeon s-a născut la începutul secolului al 15-lea, intr-un sat din apropierea oraşului Piatra Neamţ, in timpul domnitorului Alexandru cel Bun.
De tânăr a ales viata monahală si a intrat in obştea Mănăstirii Bistriţa.
În anul 1432 s-a retras în pustie împreună cu încă doi ucenici ai sai, la poalele muntelui numit „Paru’’.
Sfântul domnitor Ştefan cel Mare a auzit de nevoinţa Cuviosului, și in anul 1461, i-a dăruit bani si ajutor sa înalte o mica biserică de lemn, cu hramul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
La rândul său, Sfântul Cuvios Amfilohie de la Pângărați s-a născut in anul 1487, în partea de nord a Moldovei.
Și-a început viața monahala de tânăr, la Mănăstirea Moldoviţa, iar de aici a venit la Mănăstirea Pângărați, unde a și fost ales stareț.
Aici a condus obştea mănăstirii timp de 56 de ani.
Cei doi sfinți au fost canonizaţi de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2008.

În această perioadă se desfășoară Zilele religioase ale municipiului Mangalia.
Cu acest prilej în această seara, la invitația IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sosi din Grecia IPS Serafim, Mitropolit de Pireu.
Acesta va ajunge în Portul turistic Mangalia, la ora 19.30 împreună cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie, vindecătorul de cancer.
Apoi, de la ora 20.00, locuitorii Mangaliei sunt invitați la o procesiune religioasă, pe traseul: Portul turistic, str. Ștefan cel Mare, șos. Constanței, sens giratoriu, biserica „Sf. Mina”.
Mâine, de la ora 8.30, ÎnaltpreaSfințitul Teodosie și IPS Serafim, vor oficia Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Sf. Mina” din Mangalia.
Slujba va fi transmisă în direct de postul nostru de radio.

Luni, 8 septembrie, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, biserica Sfânta Maria din Constanța își va sărbători hramul.
Astfel, mâine seară de la ora 19.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și IPS Serafim, Mitropolit de Pireu vor oficia slujba Vecerniei și a Sfântului Maslu.
Biserica este situată pe Bulevardul 1 mai, în zona Far.
Apoi luni, în ziua praznicului, cei doi ierarhi vor săvârși slujba Sfințirii mari a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului, de la Mănăstirea Sfântul Ierarh Nicolae de lângă localitatea 23 August.
După târnosire, IPS Teodosie și IPS Serafim vor oficia Sfânta Liturghie Arhierească.

Constănțenii sunt invitați să doneze rechizite școlare pentru copiii săraci din mediul rural.
Asociația Tinerilor pentru România desfășoară până pe 14 septembrie, la nivel național, a doua ediție a campaniei “Trimitem copiii la școală”, în parteneriat cu Librăriile Diverta și Consiliul Şcolar al Elevilor din Liceul “George Emil Palade”
Constănțenii pot aduce rechizitele în punctele de colectare aflate în Librăriile Diverta din mall-urile Maritimo și City-Park, după cum ne-a spus președintele asociației, Cristian Tănase

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept