Știri 20 august 2014

Duminică va avea loc sfințirea cea mare a bisericii Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Lipnița.
Slujba de târnosire va fi oficiată de la ora 7.45 de un sobor de ierarhi din Bulgaria și România.
Alături de I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vor sluji și P.S. Teodosie, vicar al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Bulgare, P.S. Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.
De asemenea, este așteptat să participe la eveniment și I.P.S. Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei.
Credincioşii vor putea participa la procesiunea întâmpinării icoanei Maicii Domnului „Trihirusa” care va fi adusă din Sf. Munte Athos și va rămâne definitiv la mănăstirea Lipnița.
Mai multe detalii ne-a oferit stareța Mănăstirii Lipnița, Maica Onufria Matei.

Jumătate din oraşul Constanta va rămâne fără apă caldă.
Astfel din cauza programul de revizie a reţelei de termoficare, în perioada 25 august, ora 0.00 – 30 august, ora 17.00 nu vor avea apă caldă consumatorii magistralei 1 din zonele: Centru, Peninsulă, Casa de Cultură, Kaufland, Capitol, Spitalul Militar, Piaţa Chiliei, Tomis I, Tomis II, Spic de Grâu, Stadion, Gară, Far, Abator, Bila, Piaţa Roşu, Poarta 6, KM 4/5 şi Anda.
Pe 30 august, de la ora 17.00, până pe 31 august, ora 00.00, toți cei afectați vor avea din nou apă caldă.
În perioada 31 august, ora 00.00 – 3 septembrie, ora 20.00, apa caldă va fi oprită în tot orașul Constanța.
Magistrala 2 va fi oprită în perioada 8 septembrie, ora 0.00 – 14 septembrie, ora 17.00 în zonele Tomis Nord, Boema, Tic Tac, Cireşica, Brotăcei, Tomis III, Inel II, Galeriile Soveja, Eden, Institutul de Marină, Marinarul, CET, Palas şi Brătianu.
Locuitorii din zonele Dacia, Tomis III, Faleză Nord vor rămâne fără apă caldă spre finalul lunii septembrie.

Guvernul ia în calcul reintroducerea pensiilor speciale pentru aviatori, diplomaţi şi personalul auxiliar din magistratură şi Parlament.
Potrivit unor surse guvernamentale cheltuielile vor fi incluse în bugetul pe anul viitor.
Aceleasi surse au precizat că pentru reintroducerea pensiilor speciale sunt avute în vedere două posibilităţi, şi anume promovarea măsurii de către Guvern printr-un proiect de lege sau asumarea unor iniţiative legislative existente deja în Parlament pe această temă.

Ministerul Sănătății face un apel către români să doneze sânge.
Totodata, Ministrul Sanatatii, Nicolae Bănicioiu a cerut reprezentanţilor Institutului Naţional de Hematologie să prelungească programul de lucru la centrele de transfuzii din toata tara.
În lunile de vară, la centrele de transfuzii din țară vin cu 25 la sută mai puțini donatori față de media obișnuită.
Din aceasta cauza, multi pacienti nu pot intra in sala de operatie din cauza deficitului de sange necesar pentru transfuzii.

Guvernul a aprobat proiectele de lege cu privire la amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite de la stat.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca sunt peste 30.000 de pensionari care au primit pensii marite, ceea ce constituie un debit în cuantum de 65 de milioane de lei.
Aceste debite nu afectează bugetul de asigurări sociale pe 2014.
De asemenea amnistia fiscal a aproximativ 12.500 de mame constituie debite de circa 15 milioane de lei.
În plus, Ministrul Muncii a anunțat, la 1 august, că mamele vor putea obține, pe lângă indemnizația de creștere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, dacă muncesc de acasă.

Toţi producătorii români afectaţi de restricţiile impuse de Rusia vor beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene.
Afirmația îi aparține Comisarului European pentru Agricultură, Dacian Ciolos care a subliniat necesitatea orientării spre alte piețe, dar și normalizarea relațiilor cu Rusia.
Dacian Cioloș, a declarat că ajutorul de 125 de milioane de euro va fi acordat producătorilor în funcție de cantitățile de legume și fructe retrase de pe piață.
Totodată, comisarul european a subliniat că, din datele aflate la dispoziția CE, România va fi afectată, în mod direct, mai puțin decât alte state europene de embargoul rus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept