Știri 30 iulie 2014

Astăzi se împlinesc 7 ani de la trecerea la cele veşnice a fericitului întru adormire Patriarh Teoctist.
Cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a adormit întru Domnul în ziua de 30 iulie 2007 la Spitalul Fundeni din Capitală.
Solemnităţile organizate în Catedrala Patriarhală cu ocazia acestui eveniment cuprind slujba Sfintei Liturghii, slujba Parastasului şi lansarea volumului comemorativ intitulat: „Patriarhul Teoctist. In memoriam, 2007-2014“.

Maternităţile vor fi obligate să aloce fonduri pentru îngrijirea prematurilor.
Suplimentarea fondurilor urmează să fie făcută la rectificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni.
Fondurile necesare pentru funcţionarea maternităţilor şi a secţiilor de neonatologie din ţară sunt asigurate din bugetele unităţilor sanitare în care funcţionează aceste secţii, şi în cadrul unei componente a Programului Naţional „Mama şi Copilul“.

IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului este internat într-un spital din Timişoara.
În vârstă de 90 de ani, ierarhul a fost internat, ieri, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, în urma unei hipoglicemii făcute pe fondul unei răceli acute.
IPS Nicolae Corneanu este bolnav de diabet și are şi unele probleme cardiace.
Medicii se declară însă optimişti în privinţa recuperării rapide a acestuia.
Nicolae Corneanu este mitropolit al Banatului din februarie 1962.

Ministerul Sănătății va înființa Registrul naţional de hepatită.
Prin intermediul acestuia, medicul de familie va şti exact care este starea pacientului, iar acesta din urmă va putea fi mult mai uşor monitorizat.
Dacă rezultatul testului este pozitiv, medicul de familie va introduce în Registrul naţional pentru hepatită datele pacientului, iar acesta va fi trimis spre clinicile de gastroenterologie şi boli infecţioase, pentru a se stabili stadiul infecţiei.

Absolvenții a cel puțin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj de 250 de lei.
Ei pot primi această sumă timp de 6 luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maxim 60 de zile de la data absolvirii.
În această perioadă absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, cum ar fi informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

Meteorologii anunţă că de astăzi vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a țării.
Temperaturi maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în nordul țării, în depresiuni și în dealurile Olteniei si Munteniei și 33 de grade în est și sud-est.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi după-amiaza și seara, dar va mai ploua doar local în zona montană și pe arii restrânse în vest, sud-vest și centru.
Mâine și vineri temperaturile vor continua să crească, iar maximele în Bărăgan și Dobrogea vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade celsius.

Marea Britanie impune noi restricţii imigranţilor europeni.
Astfel, aceștia vor putea cere ajutoare sociale doar pentru o perioadă de maxim trei luni.
După aceea, vor trebui să facă dovada că au perspective clare de angajare.
Măsura a fost luată de premierul britanic David Cameron și va intra în vigoare din luna noiembrie.

Epidemia de Ebola din vestul Africii reprezintă o ameninţare la adresa întregii lumi.
Agenţia americană pentru controlul bolilor a organizat, luni, o informare pe tema “celei mai virulente boli din întreaga lume”, după ce doi cetăţeni americani au fost infectaţi.
Conducerea Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase din Statele Unite a confirmat că actuala epidemie de Ebola este cea mai gravă din istorie.
Din luna martie a acestui an, peste 1200 persoane din trei țări vest-africane au fost infectate și peste 600 dintre acestea au decedat.

O decizie a Curţii Europene de Justiţie îi ajută pe clienţii băncilor să oprească evacuarea din case atunci când creditele neplătite conţin clauze abuzive.
În plus, aceştia pot primi despăgubiri pentru sumele percepute ilegal de bancheri.
Banii obţinuti în acest fel îi pot ajuta să scape de datoria către instituţiile financiare.
Peste o sută de mii de români se află în procedura de executare silită.
Cei mai mulţi riscă să îşi piardă casa în care locuiesc şi cu care au garantat împrumutul luat de la bancă.

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni economice contra Rusiei.
Măsurile au scopul să-l forţeze pe preşedintele Vladimir Putin să oprească ajutorul pe care îl dă separatiştilor din Ucraina.
Băncile ruseşti nu vor mai putea vinde acţiuni sau obligaţiuni pe pieţele europene.
Vor fi interzise vânzările de armament, comerţul cu tehnologii sensibile şi cu bunuri de uz militar şi civil.
În plus, Bruxelles-ul a decis blocarea activelor a patru oameni de afaceri ruşi apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, acuzaţi că beneficiază de anexarea Crimeei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept