Știri 29 iulie 2014

Astăzi este Ziua Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”.
Aceasta a fost instituită prin lege pe 26 mai 1998.
Cu acest prilej, militari din toate garnizoanele din ţară iau parte la ceremoniile organizate în colaborare cu autorităţile publice locale.
În Constanţa, pe faleza de lângă Comandamentul Flotei, a avut loc un ceremonial militar dedicat Zilei Imnului, la care a participat și Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.

Impozitul va creşte de anul viitor cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri cu peste trei etaje şi opt apartamente.
De asemenea, impozitul va crește cu câteva zeci de lei pentru locuinţele din clădiri vechi de peste 30-50 ani, dar va fi redus pentru locuinţele spaţioase, mai mari de 150 metri pătraţi.
Modificările rezultă din ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, document care elimină actualele condiţii pentru reducerea/majorarea valorii impozabile a clădirii, în funcţie de care este calculat impozitul anual pe locuinţă.

Una din două mașini din România are probleme tehnice.
La această concluzie a ajuns Registrul Auto Român.
Astfel, mai bine de jumătate dintre vehiculele verificate de RAR au probleme tehnice la instalaţia electrică, semnalizare, şi la sistemele de frânare.
De asemenea, aproape un sfert dintre maşini au fost descoperite cu probleme la punţi, jante şi anvelope.
In urma verificărilor au fost aplicate 15 mii de sancţiuni iar 10 mii de certificate de înmatriculare au fost reţinute de poliţişti.

România este cea mai coruptă țară europeană, cu oamenii cei mai săraci si needucaţi.
Acestea sunt rezultatele celui de-al şaselea raport asupra coeziunii economice, sociale și teritoriale realizat de Comisia Europeană.
Documentul arată că românii au jumătate din puterea de cumpărare a cetățeanului european mediu iar o familie din două nu are niciun membru angajat.
Potrivit aceleași evaluări, românii suferă de semianalfabetism în masă și mulţi nu termină o formă de învățământ superior.
O altă problemă menţionată în raport este că mai puţin de jumătate dintre locuinţele românilor au apă curentă și canalizare.

Un tren de mare viteză va circula între Craiova şi Constanța de vineri, 1 august.
Astfel, în loc de aproape opt ore cât făceau până acum, craiovenii vor ajunge în şase ore pe litoralul românesc.
Trenul are patru vagoane şi o capacitate de 400 de locuri şi atinge o viteză de 160 de kilometri pe oră.
Preţul unui bilet este de 70 de lei.
Biletele se vor putea procura online de mâine, sau se vor cumpara direct din tren, fără a mai fi nevoie de rezervare.

Ministerul Educaţiei ar trebui să introducă în programa şcolară noţiuni despre hepatita virală.
Propunerea vine din partea unei asociații de pacienți care consideră că e important ca elevii să cunoască mai bine căile de transmitere a hepatitei.
În plus, asociația cere Ministerului Sănătății ca de anul viitor să înceapă un program național pentru depistarea hepatitei B în școli.
Numărul românilor infectați cu hepatită s-a dublat față de 2009. Potrivit estimărilor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, anul acesta peste 40 de mii de pacienți vor avea nevoie de tratament.

Românii își vor recupera banii depuși înainte de 1989 pentru un autoturism Dacia.
Ministerul Finanţelor va emite titluri de stat în limita unui plafon de cinci milioane lei.
Actul normativ vizează persoanele fizice care au constituit depozite la CEC până la data de 15 februarie 1992, pentru achiziţionarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD şi nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului.

Studenţii defavorizați vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziţie de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.
În tabere, se va organiza o serie de discuţii şi dezbateri despre problemele cu care studenţii din medii defavorizate se confruntă în viaţa studenţească şi măsurile care ar trebui luate în acest sens de către decidenţi.
Studenţii doritori trebuie să completeze până la data de 5 august un formular şi să trimită online o serie de documente justificative prin care să facă dovada încadrării în cel puţin una dintre categoriile vizate.

Un virus care ar putea avea efecte asupra obezităţii şi a diabetului a fost descoperit din întâmplare.
Oamenii de știință americani spun că acesta este prezent la mai mult de jumătate din populaţia lumii.
Ei mai spun că, cel mai probabil, acest virus este la fel de vechi precum omenirea.
Potrivit specialiștilor, virusul infectează una dintre bacteriile cele mai prezente în intestin, bacterii care joacă un rol major în declanşarea obezităţii.

Peste 2.500 de oameni care au lucrat pe terenul pe care s-au prăbuşit turnurile gemene din Statele Unite, au cancer.
Potrivit cotidianului New York Post, numărul bolnavilor s-a dublat faţă de anul trecut, când publicaţia a identificat 1.140 de cazuri de cancer.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat 1.655 de respondenţi bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare intervievaţi.
Bolnavii care beneficiază de despăgubiri din partea Fondului de Despăgubire a Victimelor primesc 10% pe loc, iar restul de 90% trebuie viraţi până în 2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept