Știri 28 iulie 2014

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.
Pe plan naţional, obiectivele acestei zile urmăresc conştientizarea populaţiei cu privire la igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale.
La nivel mondial, aproximativ 500 milioane persoane sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C, în timp ce aproape un milion mor anual.

Persoanele care au mai multe locuinţe nu vor plăti impozit majorat.
Așa arată proiectul noului Cod Fiscal.
Legislaţia actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe locuinţe un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele.
Guvernul argumentează renunţarea la această măsură prin faptul că este considerată inechitabilă de către contribuabili şi a generat numeroase probleme de administrare la nivel local.

România are o producţie locală suficientă de gaze naturale pentru a asigura şi consumul curent, şi umplerea depozitelor pentru iarnă.
Preşedintele ANRE Niculae Havrileţ a declarat că astfel nu mai este nevoie de importuri de gaze ruseşti pentru iarnă.
Prin urmare, orice tentativă a Kremlinului de sistare a fluxului gazelor către Ucraina, deci şi către România, ar avea efecte extrem de limitate pentru populaţia şi industria locală.

Intervalul orar în care şoferii nu plătesc taxa pentru podul de la Cernavodă a fost extins.
Astfel, şoferii care merg spre litoral nu vor plăti taxa vineri, în intervalele orare 14.00 – 24.00 şi 6.00 – 14.00, sâmbăta.
La întoarcerea spre Bucureşti, încasarea tarifului este sistată duminica între orele 10.00 – 24.00.
Sistarea plăţii taxei de pod la sfârşit de săptămână a intrat în vigoare la 4 iulie şi este valabilă până la 31 august.

Peste 30 de poliţişti români au fost trimişi în Franţa pentru combaterea infracţiunilor comise de români.
Potrivit Poliţiei Române, aceștia desfăşoară misiuni de suport operativ în Franţa, în perioada iulie – octombrie, la invitaţia autorităţile franceze.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, românii comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Românii mănâncă mai puţine mezeluri şi carne.
Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare.
Vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Ovidiu Duşleag a afirmat că, în Europa, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puțin 25%.
Carnea de porc rămâne în topul preferințelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc.

Noua listă de medicamente va fi finalizată înainte de luna decembrie.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
El a precizat că lista nu a mai fost actualizată din anul 2007 și a comentat erorile prezente pe listă, care costă statul român foarte mulți bani, anual.

Guvernul Grec a aprobat deschiderea centrelor de incinerare.
Decizia guvernului grec urmăreşte să aducă o soluție pentru problemele cimitirelor din marile centre urbane, în condițiile în care funcționarea centrelor de incinerare este permisă în cimitire.
Legea permite incinerarea persoanelor care solicită această metodă, daca religia lor le permite.
Cu toate acestea, se interzice incinerarea creștinilor ortodocși. Biserica Ortodoxă a Greciei se opune practicii.

Compania Google va strânge informaţii despre corpul uman pentru detectarea precoce a bolilor.
Cercetătorii vor strânge pentru început informaţii moleculare şi genetice anonime de la 175 de oameni, apoi va crește numărul la câteva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul şi bolile cardiovasculare.
Proiectul nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultimă generaţie pentru a strânge sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi în sisteme computerizate şi comparate cu altele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept