Știri 26 iulie 2014

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Originar din Nicomidia, a primit la naştere numele de „Pantoleon”, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”.
A deprins secretele medicinei alături de un doctor din cetate, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins învăţătura de credinţă.
Este botezat de Ermolae şi i se pune numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.
Acest nume este pe deplin ilustrat de viaţa sa, deoarece se va dedica bolnavilor pe care îi tămăduieşte cu iscusinţa medicului, dar şi cu puterea credinţei.
S-a mutat la Domnul în jurul anului 305, în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, a fost supus la chinuri grele şi în cele din urmă decapitat.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul creştin.
El este invocat deseori de către cei în suferinţe, ca unul care aduce grabnică vindecare.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 17.00, slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală.
Apoi va avea loc procesiunea religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrală.
Traseul va cuprinde Valea Portului – str. Traian, bd. Tomis, bd. Ferdinand, str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia, str. Nicolae Iorga, bd. Tomis – Capela Militară, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a 7-a după Rusalii sau a vindecării a doi orbi și a unui mut din Capernaum.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi de la ora 8.00, Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală.
După slujbă, ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Corala Armonia va susține mâine un concert extraordinar.
Evenimentul va avea loc de la orele 18, la Casa de Cultură din Constanța și este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român.
Corul Arhiepiscopiei Tomisului a obținut marele premiu și două medalii de aur la Olimpiada Internațională a Corurilor, desfășurată la Riga în Letonia, în perioada 15-21 iulie.
Intrarea va fi liberă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept