Știri 24 iulie 2014

Biserica Ortodoxă va cinsti duminică pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, sâmbătă, de la ora 17.00, va avea loc procesiunea religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrală.
Traseul va cuprinde Valea Portului – str. Traian, bd. Tomis, bd. Ferdinand, str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia, str. Nicolae Iorga, bd. Tomis – Capela Militară, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Duminică, de la ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală.

Corala Armonia va susține duminică un concert extraordinar.
Evenimentul va avea loc de la orele 18, la Casa de Cultură din Constanța și este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român.
Corul Arhiepiscopiei Tomisului a obținut marele premiu și două medalii de aur la Olimpiada Internațională a Corurilor, desfășurată la Riga în Letonia, în perioada 15-21 iulie.
Intrarea va fi liberă.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până la ora 22.
Potrivit meteorlogilor, local se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie.
Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Constănțenii din mai multe zone ale orașului vor rămâne fără apă rece.
Astfel mâine, în intervalul 8.00 – 16.00, nu vor beneficia de apă potabilă consumatorii de pe străzile Mihai Viteazu – Griviței – General Manu – Mamaia – Mihai Viteazu, precum și cei din zona de blocuri de pe Aleea Lupeni, strada Traian, în zona delimitată de intersecția cu Mihai Viteazu și Poarta 3.

Astăzi începe reabilitarea cinematografului Republica.
Centrul multifuncțional va fi echipat cu aparatură modernă: sistem de proiecţie, sistem lumini şi sistem de sunet, laptopuri, video proiectoare, ecrane de proiecţie şi plasme TV.
În plus, clădirea va fi consolidată, fațada va fi refăcută iar imobilul existent va mai avea un etaj.
Reamintim că centrul pentru tineret va purta numele regretatului actor constănțean Jean Constantin.

Guvernul a amânat data până la care finanţarea programelor de sănătate este transferată în responsabilitatea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Termenul a fost amânat prin ordonanţă aprobată în şedinţa de ieri a Guvernului.
În proiectul redactat de către Ministerul Sănătăţii a fost propus ca acest termen, care expiră la 1 august, să fie amânat până la 1 ianuarie 2015, deoarece procesul descentralizării serviciilor de sănătate nu a fost finalizat.
În prezent, activităţile din programele naționale de sănătate sunt finanţate din bugetul Ministerului Sănătății.

Şoferii care iau în maşină autostopiști ar putea fi sancţionaţi cu amendă de până la 5.000 lei.
Așa se precizează într-un proiect de ordonanţă lansat ieri în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.
Mai exact, persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, iar acel transport nu este realizat în regim de taxi sau de închiriere de către transportatori autorizaţi, ar putea fi sancţionate cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei.

Chiriașii ANL vor putea cumpăra locuințele în rate lunare.
Noile prevederi create de Ministerul Dezvoltării Regionale stabilesc ca, pentru plata în rate, avansul să fie cel puțin 15% din valoarea de vânzare, iar dobânda să fie constituită din dobânda de referință a BNR, la care se adaugă două puncte procentuale.
Ratele vor fi achitate către deținătorii unității locative respective, iar dobânda va fi aplicată la valoarea rămasă de achitat a locuinței.

Guvernul a achiziționat 100 de microbuze pentru copiii din mediul rural.
Acestea au costat peste 70 de milioane de euro.
Măsura vine în condițiile în care în unele judeţe, copiii sunt nevoiţi să parcurgă şi zece kilometri pe jos în fiecare zi.
La Constanța urmează să ajungă 2 microbuze din totalul de 20 solicitate.
Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Răducu Popescu, celelalte 18 vor ajunge la primării, când vor fi livrate cele 600 de mașini comandate deja de Guvern.

Mai multe instituții ale statului nu vor mai putea primi subvenții pe suprafață din 2015.
Anunțul a fost făcut ministrul Agriculturii, Daniel Constantin care adăugat că exista deja o listă cu aceste instituții, care va fi trimisă Comisiei Europene.
Printre companiile și instituțiile statului se numără aeroporturi, CNADNR-ul, terenuri permanente de sport, terenuri destinate activităţilor de recreere dar şi anumite parohii dacă nu pot demonstra că o treime din veniturile pe care le au sunt reprezentate de plăţile directe.

Președintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament legea cu privire la reducerea CAS.
El a spus că prin reducerea CAS se realizează o creștere de la 12,5 miliarde la peste 18 miliarde a deficitului fondului de pensii. Șeful statului a adăugat că Guvernul trebuie să fie extrem de atent la ținta de deficit bugetar, deoarece pune în pericol acordurile cu instituțiile creditoare externe ale României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept