Știri 23 iulie 2014

Biserica Ortodoxă va cinsti duminică pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, sâmbătă, de la ora 17.00, va avea loc procesiunea religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrală.
Traseul va cuprinde Valea Portului – str. Traian, bd. Tomis, bd. Ferdinand, str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia, str. Nicolae Iorga, bd. Tomis – Capela Militară, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Duminică, de la ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală.

Corala Armonia va susține duminică un concert extraordinar.
Evenimentul va avea loc de la orele 18, la Casa de Cultură din Constanța și este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român.
Corul Arhiepiscopiei Tomisului a obținut marele premiu și două medalii de aur la Olimpiada Internațională a Corurilor, desfășurată la Riga în Letonia, în perioada 15-21 iulie.
Intrarea va fi liberă.

Ministerul Transporturilor intenţionează să modifice regulile cu privire la ITP pentru unele maşini.
Astfel, potrivit unui proiect, ITP ar putea fi efectuată nu doar la Registrul Auto Român, ci și la staţiile ITP autorizate.
De asemenea, urmează să fie introdusă posibilitatea efectuării ITP la vehiculele agreate pentru transportul de mărfuri perisabile și la autovehiculele destinate transportului de persoane care au mai mult de opt locuri pe scaune, cu o vechime mai mare de 12 ani inclusiv, cu excepţia troleibuzelor.

Românii sunt cei mai expuşi din Uniunea Europeană să-și piardă locurile de muncă din cauza roboţilor.
Aproape 62% dintre locurile de muncă din România sunt în pericol să dispară din cauza automatizării activităţilor.
Conform unui studiu, rata este cea mai ridicată din Uniunea Europeană, unde media se situează la 54%.
În rândul celor 28 de state membre, riscul de computerizare a locurilor de muncă variază de la 47% în Suedia la 62% în România.
În comparaţie, un studiu similar a arătat că 47% dintre americani se aflau în categoria celor care riscă să-și piardă posturile din cauza avansului tehnologic, care presupune o automatizare a activităţii lor în următorii 10 sau 20 de ani.

Cazionul din Constanța va fi reabilitat cu bani din donații.
Campania CaziNou a reușit să strângă banii necesari reparării clădirii pentru a stopa, pentru moment, degradarea sa.
Astfel au fost strânși peste 10 mii de euro, bani care vor fi folosiți pentru prima fază a proiectului, cea de igienizare.
Cu toate acestea, evenimentul cultural programat să aibă loc în Cazinoul din Constanța în luna august a fost amânat pentru anul viitor.

Candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor fi obligaţi să includă mai multe documente la dosarul necesar pentru înscriere.
Aceștia vor trebui să aibă împuternicire de la părinţi că sunt de acord să ia permisul auto.
Hotărărea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare ieri.
Schimbarea survine în urma deciziei Ministerului Afacerilor Interne de a transpune în legislaţia autohtonă anumite reglementări europene.

Numărul pensionarilor din județul Constanța este aproape egal cu cel al salariaților.
Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa, numărul salariaţilor, la sfarșitul lunii mai, a fost de aproximativ 178 de mii de persoane.
În acelaşi interval, numărul mediu al pensionarilor, a fost de 140 de mii de persoane.
Câştigul salarial mediu brut pe un angajat, în judeţul Constanţa, a fost în luna mai de 2.150 de lei, iar o pensie medie a fost de 866 de lei pe lună.

Guvernul anunţă creşterea salariilor medicilor din toamnă.
Astfel, un număr de 125.000 de medici, asistenţi medicali și asistenţi sociali vor beneficia de creşterea salariului cu 10% din această toamnă.
Inițial, Finanţele au acceptat creşterea salarială doar în două etape, în decembrie 2014 și martie 2015.

Sistemul antirachetă din România va fi operaţional anul viitor.
Anunțul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu, care a mai declarat că și-ar dori ca Summit-ul NATO din septembrie să constate progresele procesului de diminuare a noilor ameninţări de securitate.
În plus, șeful statului a menţionat că România consideră că NATO trebuie să își asume un rol mult mai important în garantarea securităţii enegetice a Europei, precum și în prevenirea și lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care obligă website-urile străine să stocheze datele personale în Rusia.
Explicația oficială a Kremlinului pentru promulgarea acestui act normativ este că astfel ‘se va îmbunătăți gestiunea datelor personale a cetățenilor ruși pe rețelele informatice’.
Concret, legea prevede că de la 1 septembrie 2016, rețelele de socializare, serviciile de mesagerie și motoarele de căutare vor fi obligate să stocheze datele personale ale utilizatorilor pe un server din Rusia, a cărui locație va trebui comunicată autorităților ruse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept