Știri 14 iulie 2014

Traficul rutier va fi deviat în staţiunea Mamaia, timp de trei zile.
De astăzi și până miercuri, în intervalul orar 9,00 – 19,00, circulația va fi deviată pe o porţiune a Bulevardului Mamaia, pentru montarea unor elemente ornamentale pe tablierul pasarelei pietonale „Val Retro”.
Astfel, pe sensul dinspre Constanţa spre Năvodari se deviază traficul rutier pe lângă piciorul pasarelei, prin zona staţiei de taxi, cu ieşire în sensul giratoriu.
De asemenea, dinspre Năvodari spre Constanţa, se deviază traficul rutier din sensul giratoriu pe lângă piciorul pasarelei prin zona de parcare de pe malul lacului Siutghiol cu ieşire în Bulevardul Mamaia.

Fenomenele meteorologice vor avea o manifestare din ce în ce mai puternică şi vor apărea din ce în ce mai mult.
Potrivit raportărilor internaționale, vor fi cantităţi mari de precipitaţii într-un timp foarte scurt, urmate de perioade de secetă.
De asemenea, vor fi şi temperaturi extreme, mult peste valorile normale.
Specialiștii mai spun că, din cauza diferenţelor de temperatură, este posibil să apară, din ce în ce mai des, tornade.

Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie de către primării.
Proiectul noului Cod Fiscal prevede că indexarea va fi efectuată în viitor de către consiliile locale, nu de Guvern, şi că impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate, anual, cu maxim 50% faţă de nivelul stabilit, în funcţie de condiţiile specifice zonei.
La sfârşitul anului trecut, Guvernul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional, că nivelul taxelor pe proprietate vor putea fi majorate la latitudinea autorităţilor locale, pentru a reduce astfel riscul acumulării de arierate şi înregistrării unui deficit la nivel teritorial.

Elevii care au promovat Bacalaureatul nu mai primesc diplome.
DNA cercetează modul în care compania Romdidac, a primit dreptul exclusiv de a furniza diplomele şcolare şi universitare, girat succesiv, după 1990, de şefii acestei instituţii.
Ancheta DNA a determinat Ministerul Educaţiei să întreprindă demersurile necesare pentru ca realizarea diplomelor să se facă de către stat, prin Imprimeria Naţională.
Absolvenții vor primi în schimb, o adeverință care să ateste promovarea examenului.

Profesorii susțin astăzi examenul de definitivare în învățământ.
Aproape 10.000 de profesori vor susține examenul național de definitivare în învățământ, cu circa 2.000 mai mulți decât anul trecut.
La nivelul țării, proba scrisă va fi susținută la 136 de discipline. Proba conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației.
Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Mii de copii cu boli cardiace vor fi salvați cu bani europeni.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, afirmă că banii rămaşi din programele POSDRU şi POSCCE vor fi direcţionaţi spre programe în beneficiul a circa 3.000 de copii care suferă de boli cardiace, prin dotarea unor spitale cu angiografe, dar şi spre programe de educaţie alimentară.
El a subliniat că dorește ca banii economisiţi pe POSDRU să fie transpuşi în ghiduri şi lansări de proiecte, în iulie-august cel târziu, iar până atunci se va stabili care sunt costurile presupuse de un astfel de proiect.

Impozitele pe case, terenuri și mașini vor crește.
Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, persoanele fizice vor fi obligate să achite pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5%.
Pentru proprietarii de maşini, impozitul va creşte de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 şi de la 18 la 30 lei pentru maşinile cu o capacitate cilindrică de până la 2.000 cmc.
În schimb, pentru autoturisme cu motoare de peste 2.000 cmc, impozitul va scădea de la 72 lei la 60 lei, iar scăderea continuă şi pentru maşini cu motoare mai mari.

Aproximativ 90% dintre infracţiunile privind crima organizată și terorismul sunt săvârşite cu ajutorul utilizării cartelelor prepay.
Proiectul de lege referitor la înregistrarea cartelelor prepay este susţinut de societatea civilă în fața Curţii Constituţionale.
Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei subliniază importanța acestei iniţiative pentru siguranţa și protecţia cetăţenilor.
Astfel, proiectul de lege va duce la reducerea unor infracţiuni deosebit de grave ca şantajul, corupţia sau terorismul.

Toate diplomele universitare ar putea fi înregistrate într-o bază unică.
Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu a declarat că dorește preluarea a tot ceea ce înseamnă baze de date de la universități cu diplomele emise deja, precum și cu absolvenţii de anul acesta.
El a mai precizat că astfel se va evita falsificarea diplomelor și se va facilita procedura de verificare.
Potrivit ministrului, oricine va putea verifica diplomele, în condițiile în care mulți angajatori solicită acest lucru.

Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.
Prima probă va avea loc pe 18 august, iar ultima pe 29 august.
Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie.
În prima sesiune din acest an, 60,65% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenul de Bacalaureat.
Cel mai ridicat procent de promovare a fost în judeţele Brăila, Cluj și Iași, iar la polul opus se află Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

Și populația săracă va avea acces la internet.
O rachetă Soyuz, care transporta spre orbită sateliți de telecomunicații pentru a îmbunătăți accesul la internet în țări în curs de dezvoltare a fost lansată joi, din Guyana Franceză. Aceasta va oferi operatorilor de telecomunicații capacitate și conectivitate pentru rețelele de telefonie mobilă, la tarife și timp de răspuns egale cu rețelele de fibră optică.
Îmbunătățirile ar viza aproximativ 150 de țări emergente și în curs de dezvoltare.
Rețeaua ar putea ajunge teoretic, la trei miliarde de persoane care încă nu au acces la internet în bandă largă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept