Știri 13 iunie 2014

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în prima duminică după Rusalii sau a tuturor sfinților.
Totodată, este și Lăsatul secului pentru postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Cancerul poate fi evitat și vindecat.
Specialiștii susțin că o treime dintre cancere ar putea fi evitate printr-o profilaxie primară, iar vindecarea s-ar putea realiza în majoritatea cazurilor dacă maladia ar fi descoperită în stadii incipiente.
Managerul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, Horaţiu Achimaş-Cadariu a spus că printr-un stil de viaţă sănătos putem evita foarte multe îmbolnăviri.
Aceasta însemnă să avem o greutate normală, o alimentaţie raţională, alcool în cantităţi moderate, renunțarea la fumat şi suficientă mişcare fizică.

Vopseaua permanentă de păr este legată de apariţia cancerului.
Aceasta conține toluidină, substanță care este foarte periculoasă si pentru personalul care lucrează in saloanele de înfrumuseţare.
În cadrul unui studiu, oamenii de ştiinţă au analizat sângele provenit de la 295 de coafeze, de la 32 de persoane care apelează la vopsea permanentă pentru păr și de la 60 de femei care nu au folosit niciodată astfel de substanţe.
Cel mai mare nivel de toluidină a fost găsit în sângele coafezelor.

Copiii şi tinerii care trăiesc pe stradă sunt abuzaţi, fumează, consumă alcool şi etnobotanice.
Potrivit unui studiu, marea majoritate a copiilor şi tinerilor care locuiesc permanent în stradă afirmă că au fost bătuţi, de persoane cunoscute sau necunoscute.
În ce priveşte abuzul sexual, categoria de vârstă 14-18 ani este cea mai expusă, atât la capitolul relaţii sexuale împotriva voinţei persoanei respective, cât şi la constrângere la prostituţie sau oferire de bani în schimbul relaţiilor sexuale.
În majoritatea cazurilor, fetele care trăiesc pe stradă sunt victime ale diferitelor forme de abuz sexual.

Copiii din România sunt cei mai săraci din Europa.
Potrivit unui raport realizat de organizaţia Salvaţi Copiii,România se afla pe primul loc in topul țărilor europene in ceea ce priveşte riscul de sărăcie in rândul copiilor, alături de Bulgaria.
Țările nordice se afla pe ultimele locuri ale acestui clasament, cu 12 pana la 19 la suta dintre copii care trăiesc in risc de sărăcie.

Cremele de protecţie solară nu constituie o metodă sigură de prevenire a cancerului de piele.
Aceasta este concluzia unui studiu britanic.
Specialiștii au explicat că deşi cremele cu factor de protecţie solară împiedică arsurile, acestea permit pătrunderea în piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.
Pe de altă parte, industria cosmetică susţine că nu a promovat niciodată ideea că acest tip de creme ar putea opri apariţia cancerului.

Persoanele care nu fac suficientă mişcare au un risc mai mare de a avea probleme cu memoria.
Oamenii de știință americani au descoperit că riscul de a dezvolta probleme de învăţare şi memorie este “semnificativ mai mare” în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare decât în cazul persoanelor cu o sănătate a inimii mai bună.
În acest sens, exerciţiile fizice joacă un rol esenţial pentru sănătatea creierului, deoarece o serie de factori de risc pentru bolile de inimă sunt asociaţi cu declinul cognitiv.
Specialiștii au luat în calcul diferenţele de vârstă, sex, rasă şi educaţie la peste 17.000 de persoane, cu vârsta minimă de 45 de ani.

Reducerea CAS se amână cu trei luni și se va aplica de la 1 octombrie.
Impactul bugetar este de 850 milioane lei, iar banii vor veni de la buget, fără a fi necesară majorarea deficitului sau introducerea de taxe noi.
Premierul Victor Ponta a precizat că nu există niciun acord în acest sens cu FMI şi că decizia reducerii CAS este a Guvernului.

CFR Marfă va începe concedierea a peste 2.000 de angajați.
Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Dan Șova, care a invocat situația financiară nefavorabilă.
El a explicat că nu s-a putut ajunge la nicio soluție cu Fondul Monetar Internațional, deși acestora li s-a propus concedierea unui număr mai mic de persoane.

Guvernele europene lasă la latitudinea statelor membre dacă permit sau nu cultivarea organismelor modificate genetic.
Noul cadru permite fiecărui stat să interzică un organism modificat genetic pe întregul sau pe o parte din teritoriul său din alte motive decât sănătatea sau mediul înconjurător, precum ordinea publică sau amenajarea teritoriului.
De asemenea, statele membre care se opun nu vor putea interzice tranzitul organismelor modificate genetic autorizate pe teritoriul lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept