Știri 19 aprilie 2014

Creştinii ortodocşi cinstesc astăzi Sâmbăta Mare, ultima zi înainte de sărbătoarea Învierii Domnului.
În această zi, ne amintim de coborârea Mântuitorului la Iad, care semnifică “Prima Înviere” a lui Adam şi biruinţa vieţii asupra morţii.
De la ora 23.25, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu.
Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale, unde se va oficia Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 12, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârşi slujba celei de-a doua Învieri la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
În cadrul acestei slujbe Sfânta Evanghelie va fi rostită în 12 limbi, după numărul Sfinților Apostoli.
La ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat Concertul pascal, susţinut de către Corala Bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti miercuri pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.
Cu acest prilej, marți, de la ora 18, IPS Teodosie va aduce spre închinare racla cu moaște ale Sf. Gheorghe la biserica „Sf. Mare Mc. Gheorghe” din Constanța, moment urmat de slujba Vecerniei.
Sfintele odoare sunt donate de către cardinalul Dionisie Tettamanzi, arhiepiscop emerit de Milano şi vor rămâne definitiv în locaşul de cult.
Miercuri, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Constanța alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
Apoi, de la ora 14, Ierarhul nostru îi va binecuvânta pe credincioșii din Saraiu, localitate al cărui așezământ de cult este ocrotit de Sfântul Gheorghe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept