Știri 10 aprilie 2014

Biserica Ortodoxă va prăznui duminică Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.45, sfânta liturghie pe scena special amenajată lângă Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Totodată, duminică se împlinesc 13 ani de când Ierarhul nostru a fost intronizat Arhiepiscop al Tomisului.

O expoziție de fotografie religioasă se va desfășura săptămâna viitoare la Covasna.
Expoziția se numește Canonicon și va fi deschisă în perioada 15 – 26 aprilie la Casa de Cultură Covasna.
Vizitatorii vor putea admira 20 de lucrări realizate de artistul Dan Mihalcea în decursul a 4-5 ani în timpul pelerinajelor pe la mânăstirile din ţară.
Expoziția s-a mai desfășurat în Arad, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Brașov sau Timișoara și vor urma București și Anina.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Cultural Creştină Justinian Teculescu din Covasna precum și de fotoreporterul și artistul iconar Matei Schinteie.

O cruce memorială a fost amplasată la Polul Nord.
Membrii Asociației Eroilor Uniunii Sovietice și Eroii Rusiei, cercetătorii polari și reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei au ajuns la Polul Nord duminică pentru amplasarea unei cruci memoriale și oficierea unei slujbe de rugăciune.
Evenimentul a avut ca scop condamnarea războaielor, a manifestărilor fascismului și terorismului, a drogurilor și criminalității și pledarea pentru salvarea lumii.

Deținătorii de imobile din zona peninsulară vor fi obligați să-și reabiliteze clădirile.
Avertismentul vine din partea viceprimarului Decebal Făgădău în contextul inaugurării Pieței Ovidiu.
Acesta a mai spus că cei care nu vor demara lucrări de restaurare vor fi sancţionaţi cu amenzi până când vor înțelege.
În schimb, proprietarii care vor să reabiliteze clădirile vor avea la dispoziţie un traseu facil de autorizări şi toate studiile de specialitate.

De astăzi, în piețele constănțene începe programul „Prețul corect la carnea de miel“.
Acesta este inițiat de Primăria Constanța și presupune ca producătorii să fie de acord să vândă la un preț mai mic carnea de miel, în schimbul unor facilități oferite de autoritățile locale.
Astfel, prețul este de 23 de lei pe kilogram.
În acest program s-au înscris până acum 55 de crescători de animale care își vor desface marfa în piața din Tomis 3 și în piața Grivița.

Cardul naţional de sănătate va fi distribuit gratuit, prin poştă.
În cazul în care titularul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat casei de asigurări de sănătate în raza căruia locuiește.
Potrivit Ministerului, introducerea cardului naţional de sănătate va îmbunătăţi mecanismul de control al costurilor din sistem.
Conform CNAS, până acum au fost tipărite opt milioane de carduri.

Cartelele SIM preplătite vor fi achiziționate doar cu buletinul.
De asemenea, cei care le utilizează deja sunt obligați ca până anul viitor, la 1 ianuarie, să-și declare datele de identitate pentru a nu pierde numărul de telefon.
Decizia a fost luată ieri de Consiliul Superior de Apărare a Ţării deoarece aceste cartele sunt folosite pentru săvârşirea unor acte ilegale.

Comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în curţile sau în interiorul tuturor instituţiilor publice, inclusiv al lăcaşelor de cult, vor fi interzise.
Astfel, vinul liturgic nu va mai putea fi cumpărat din incinta bisericilor.
Conform ultimei hotărâri a Sfântului Sinod, vinul bisericesc nu se va vinde decât la pangarele bisericeşti şi în magazinele bisericeşti.

Făina și uleiul primite ca ajutoare de la Uniunea Europeană vor fi înlocuite cu bonuri de masă.
Autoritațile vor să elimine în acest fel înghesuiala și cozile de la ridicarea pachetelor, dar și suspiciunile de fraudă din licitațiile pentru produse.
Valoarea tichetelor nu a fost încă stabilită.
În prezent, 2,7 milioane de români primesc din fonduri europene pachete cu ulei, făină sau zahăr, în valoare de 54 de milioane de euro.

Accidentul vascular cerebral va fi reintrodus pe lista handicapurilor.
Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, acest lucru se va concretiza în maxim două săptămâni când se va stabili și în ce grupă de handicap se înscrie.
Această afecțiune a fost scoasă din rândul handicapurilor în anul 2007.

Londra va extinde din luna iulie restricțiile impuse imigranților europeni la ajutoarele pentru copii.
Aceștia vor putea solicita alocații și deduceri de taxe pentru copii abia după trei luni de la sosirea în Marea Britanie.
În prezent, ei sunt nevoiți să aștepte trei luni înainte să solicite o alocație acordată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Guvernul subliniază că aceste măsuri arată că sistemul nu este deschis unor abuzuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept