Știri 2 aprilie 2014

Biserica Ortodoxă a rânduit ca, în a cincea săptămână a Postului Mare, în lăcaşele de cult să se oficieze astăzi slujba deniei Canonului cel Mare, iar vineri denia Acatistului Născătoarei de Dumnezeu.
Astăzi, de la ora 16.45, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
De asemenea, vineri, de la ora 17.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie va oficia Denia Acatistul Bunei Vestiri la Catedrala Arhiepiscopală.
Totodată, sâmbătă, de la ora 17.00, Ierarhul Tomisului va sfinți locul pentru capela „Buna Vestire și Sf. Maria Egipteanca”, situată la intrarea în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Perla.

Constănţenii sunt invitaţi la concertul religios „În vremea aceea”.
Acesta va fi susţinut de corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, mâine, de la ora 18.00 la Casa de Cultură din Constanţa.
Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră este compusă de preotul Ion Popescu Runcu, reprezintă o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus şi se finalizează cu Învierea Mântuitorului, după cum ne-a spus Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Concertul este dirijat de pr. Arhid. Ion Iulian Dumitru, orchestrația aparține lui Constantin Arvinte, iar regia este semnată Liviu Manolache.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului în colaborare cu Universitatea Ovidius și Facultatea de Teologie.

Mâine va avea loc o conferință dedicată Sfântului Constantin Brâncoveanu.
Aceasta se numește Valoarea culturii și spiritualității românești din epoca Domnului Constantin Brâncoveanu pentru istoria națională. 300 de ani de la martiriul unui sfânt român (15 August 1714 – 15 August 2014).
Conferința se va desfășura sub patronajul Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, între orele 12-14 la Sala Senatului din Campusul Universității “Ovidius”.
Vor participa Acad.Prof.Univ.Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, Prof.Univ.Dr. Radu Ștefan Vergatti, și Prof.Dr. Panait I. Panait.
La finalul conferinţei, actrița Manuela Golescu va susţine un recital din creația poetică a lui Ioan Alexandru în cinstea Domnului Sfânt Constantin Brâncoveanu.
Evenimentul este organizat de Universitatea “Ovidius” din Constanța şi de Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare “Dumitru Stăniloae” al Universității “Valahia” din Târgoviște în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului.

Conturile atribuite Patriarhului României pe rețelele de socializare sunt false.
Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, nici unul dintre aceste conturi nu are acordul sau binecuvântarea Preafericirii Sale, ci sunt inițiative particulare ale unor utilizatori ai acestor rețele de socializare, probabil cu scopul inducerii în eroare a publicului.
Patriarhia Română a sesizat în repetate rânduri administratorii rețelelor de socializare în legătură cu aceste conturi false și a solicitat închiderea lor.
Solicitările Patriarhiei Române nu au primit însă nici un răspuns.

Constănțenii din mai multe zone ale orașului vor rămâne fără apă rece.
Astfel, din această noapte de la ora 1.00 până mâine la 24.00, nu vor avea apă potabilă locuitorii din cartierele Palas, Brătianu – 2 Cocoşi, Medeea, CET – Anda, Km 5, Km 4-5, Km 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Coiciu, Anadalchioi, Inel I, Inel II, Compozitori, zona de blocuri de pe Al. Garofiţei şi de pe I.G. Duca – Silvian, zona Industrială, străzile Nicolae Filimon şi Interioară 1, 2, 3 şi 4; zona de pe b-dul Aurel Vlaicu delimitată de intersecţiile cu I.C. Brătianu şi Baba Novac; zona Intim – Salvare și Cora.

Podul de la Agigea va fi închis în alte intervale orare.
CNADNR a anunțat că, de astăzi, până pe 27 iunie, în fiecare noapte de marți, miercuri și joi, podul va fi închis în intervalul orar 23:00 – 01:00.
De asemenea, rămân valabile și celelalte intervale de închidere a circulației, de 4 ore în zilele de marți, joi și sâmbătă între orele 09.00 și 13.00 și 4 ore în nopțile de luni, între orele 23.00 și 03.00.

Taxa radio-tv va fi plătită doar de abonaţii care au optat pentru aceste servicii.
Camera Deputaţilor a adoptat tacit, ieri, o propunere legislativă care prevede acest lucru.
În prezent, taxa este colectată prin intermediul furnizorului de energie electrică.
Cuantumul taxelor, modalitatea de încasare şi de scutire de la plata acestora și penalităţile de întârziere se vor stabili prin hotărâre de Guvern.

România a reciclat, în 2012, doar 1% din deşeurile municipale.
Astfel, țara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană.
Potrivit celui mai recent studiu Eurostat, 99% dintre deșeuri au ajuns la gropile de gunoi.
Bulgaria, care se afla la ultimele raportari într-o situaţie similară României, a reuşit să reducă depozitarea deşeurilor în gropile de gunoi de la 99 la sută la 73 la sută.
Mai mult de jumătate din deşeurile municipale au fost reciclate şi compostate în Germania, Austria şi Belgia.
Pe ultimele locuri din acest punct de vedere, dar la distanţă de România, sunt Malta, Slovacia, Letonia, Croaţia şi Grecia.

Activistii de mediu vor ieși din nou în stradă.
Aceștia au anunţat că duminică vor avea loc proteste față de demararea proiectului de la Roșia Montană și a fracturării hidraulice pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist din județul Vaslui.
Peste 30 de oraşe din România, printre care si municipiul Bucuresti, și-au anunţat participarea la protestul de duminică, 6 aprilie.
De asemenea, românii din Berlin, Bruxelles, Londra, Madrid, Milano, Munchen, Paris, Praga, Toronto și Viena vor protesta față de exploatarea cu cianuri și fracturare hidraulică.

Poluarea Terrei poate provoca pagube de trilioane de dolari la nivel global.
Conform unui raport al ONU, emisiile mari de substanţe nocive pot provoca pe planeta noastră o serie de probleme grave, cum ar fi foametea, inundaţiile și migraţia oamenilor.
Expertii susțin că efectul schimbărilor climatice se simte deja și se va amplifica în acelaşi timp cu creşterea temperaturii.
Cei implicaţi în elaborarea acestui material au spus că vor susţine adoptarea unui pact global până în anul 2015, care să limiteze încălzirea globală și să o reducă la o creştere cu 2 grade Celsius a temperaturii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept