Știri 8 martie 2014

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe sfinţii 40 de mucenici din Sevastia.
Aceștia erau soldaţi romani, greci şi armeni, care se aflau detaşaţi în Armenia, pe vremea împăratului roman Liciniu.
Deoarece au refuzat să se închine idolilor, guvernatorul Armeniei i-a închis timp de 8 zile, după care i-a condamnat la moarte prin îngheţare în lacul Sevastia.
Prin puterea lui Dumnezeu, apa lacului s-a dezgheţat şi peste capetele martirilor s-au coborât 40 de cununi strălucitoare.
Potrivit tradiţiei religioase, gospodinele creştine pregătesc colăcei de pâine unşi cu miere şi nucă, numiţi măcinici.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, sfânta liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Ap. Petru și Pavel.

Credincioșii constănțeni sunt invitați la o conferință duhovnicească.
Tema o constituie Hristos – pâinea noastră cea de toate zilele și va fi susținută de părintele Iustin Petre, starețul mănăstirii Ioan Casian.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 17, la Casa de Cultură din Năvodari.
Conferința este organizată de Asociaţia Tineretul Ortodox Român Constanța și Parohia Năvodari 3 Sf. Nicolae.

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii.
Sărbătoarea a fost oficializată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1975.
A debutat în primii ani ai secolului trecut ca o sărbătoare politică și socială, apoi s-a transformat treptat, într-o zi în care bărbații își exprimă dragostea și afecțiunea pentru femei.
De asemenea, ziua de 8 martie este o zi importantă pentru sărbătorirea realizărilor economice, globale și sociale ale femeilor din întreaga lume.
Totodată, această zi este văzută în multe țări și drept prima sărbătoare a primăverii iar în România, astăzi se sărbătorește și Ziua Mamei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept