Ştiri 17 ianuarie 2014

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Acesta s-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt.
În timpul persecuţiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos, şi tot acolo, îi combate pe adepţii ereziei ariene.
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.

Patriarhia Română şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni au semnat un protocol pentru sprijinirea românilor din diaspora.
Protocolul are în vedere susţinerea comunităţilor româneşti istorice din vecinătatea graniţelor ţării, a comunităţilor noi de români din Europa, precum şi a românilor de pe alte continente.
Potrivit Preasfinţitului Varlaam Ploieşteanul, există foarte multe comunităţi care au început construcţia propriilor lăcaşuri de cult, iar posibilităţile financiare ale acestora nu sunt suficiente pentru a duce astfel de proiecte la bun sfârşit.

Sângele creştinilor ucişi în Siria este vândut cu 100.000 de dolari sticla.
Declaraţia a fost făcută la Viena de o călugăriţă siriană în cadrul unei conferinţe dedicate Zilei Drepturilor Omului.
Aceasta a mai mărturisit că fanaticii islamişti consideră că, atunci când îşi spală mâinile cu sângele victimei, participă la o jertfă pentru Allah.
În cadrul conferinţei de la Viena, călugăriţa care conduce fundaţia de caritate Sora Hatune, prezentă în 35 de ţări, a descris, totodată, întâlnirile avute cu victimele musulmanilor radicali, iar multe din acestea au denunţat cazuri de viol, asasinate, torturi şi mutilări.

Pâinea şi produsele de panificaţie nu mai pot conţine aditivi şi coloranţi.
Reglementarea a fost cerută de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.
Astfel, noile prevederi legale spun că pâinea poate fi obţinută numai din diferite sortimente de făină, frământată cu apă, afânată prin fermentarea drojdiei, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe.
Reglementările mai impun ca pâinea sa aibă minim 300 de grame, iar produsele de panificaţie cel mult 150 de grame.

Podul IMPC va fi închis mâine pentru trei ore traficului rutier.
Măsura a fost luată pentru montarea unei grinzi metalice.
Potrivit directorului Marin Dima, va fi montată a doua grindă metalică de susţinere, din cele patru care vor fi montate până la final.
Totodată, în zona vor fi patrule ale Poliţiei Locale Constanţa, care vor dirija traficul.

Podul Agigea va fi închis din nou traficului rutier.
Astfel, din 23 ianuarie şi până pe 15 iunie şoferii tuturor maşinilor mai grele de 5 tone vor fi nevoiţi să folosească rutele ocolitoare sau gabara pentru a traversa Canalul Dunăre – Marea Neagră în zona Agigea.
Noile restricţii sunt necesare pentru că lucrările intră într-o nouă etapă de schimbare a cablurilor de oţel care susţin podul.

Noul pachet de bază în Sănătate va asigura toate serviciile de care un pacient are nevoie pentru ca viaţa să nu-i fie pusă în pericol.
Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii care le-a prezentat medicilor de familie principalele noutăţi pe care le aduce pachetul de bază.
Eugen Nicolăescu precizează că bugetul alocat permite consultarea tuturor pacienţilor, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi.
De asemenea, ministrul a adăugat că pachetul nu limitează consultaţiile pentru afecţiunile noi.

Porumbul modificat genetic se va cultiva în România.
Federatia Pro Agro susţine cultivarea porumbului modificat genetic pentru rezistenţa la anumite insecte dăunătoare.
Acesta îndeplineşte cele mai recente standarde de reglementare ale Uniunii Europene.
Totodată, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a emis 7 opinii succesive cu privire la siguranţa consumului acestui tip de porumb.

Ministerul Educaţiei va achiziţiona 600 de microbuze şcolare noi.
Premierul Victor Ponta a declarat că existenţa acestui proiect reprezintă un lucru foarte bun pentru infrastructura din Educaţie.
Pentru achiziţia acestora dar şi pentru finalizarea şcolilor vor fi alocate 240 de milioane de euro din programe europene.

Mezelurile vor avea gustul şi calitatea de dinainte de 1989.
Ministerul Agriculturii a decis să reglementeze compoziţia mezelurilor, care va trebui să respecte STAS-urile concepute cu 30 de ani în urmă.
Instituţia a emis un proiect de ordin cu privire la atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor româneşti consacrate.
Acest lucru ar putea însemna şi renunţarea la aditivii alimentari, care nu se utilizau la acea vreme.

Ţara noastră poate exporta bovine vii în Uniunea Europeană.
Autoritatea Sanitară Veterinară a anunţat că România a fost recunoscută ca ţară oficial liberă de bruceloză bovină.
Eforturile financiare din partea României, pentru a monitoriza această boală, se ridică anual la aproximativ 3 milioane de euro.
Reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinară au precizat că din grupul de ţări libere de bruceloză bovină mai fac parte: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Luxemburg, Olanda şi Serbia.

Agravarea decalajului dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci este principalul risc cu care se va confrunta omenirea în cursul anilor viitori.
Avertizarea vine din partea Forumului Economic Mondial.
Potrivit unui raport al acestuia, evenimentele meteorologice extreme, şomajul, schimbările climatice şi atacurile cibernetice urmează pe lista celor mai probabile riscuri de a “provoca un şoc sistemic la scară mondială”.
Raportul mai citează crizele bugetare sau o eventuală criză a apei între riscurile cele mai preocupante, alături de riscul unei căderi masive a sistemelor informatice care ar avea consecinţe catastrofale pentru economia mondială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept