Ştiri 26 noiembrie 2013

Moaştele Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir vor sosi joi la Constanţa.
Acestea vor fi aduse la ora 16.45, de la Tesalonic de către IPS Pantelimon, Mitropolit de Theoupoleos.
Întâmpinarea lor se va face în faţa Sălii Sporturilor, de unde credincioşii, preoţii şi oaspeţii din Grecia vor pleca în procesiune spre Catedrala Arhiepiscopală pe traseul: Sala Sporturilor – Bdul. Tomis – str. Traian – Valea Portului – Catedrală.
Totodată, vineri, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 16.30 slujba vecerniei la biserica Sf. Ap. Andrei din cartierul Palas, cu prilejul hramului.

Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America a aprobat revizuirea politicii cu privire la standardele şi procedurile legate de comportamentul sexual, în Biserica Ortodoxa.
Scopul revizuirii acestor politici este pentru a oferi un mediu sigur şi sănătos pentru toţi credincioşii.
De asemenea, membrii Sfântului Sinod au mai publicat informaţii referitoare la Serviciul de Revizuire a Acuzaţiilor cu privire la Comportamentul Sexual.
Serviciul se afla sub autoritatea Sfântului Sinod şi este prezidat de Cancelarul Bisericii.

Papa Francisc şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă găsirea unei soluţii paşnice la criza din Siria.
Suveranul Pontif şi preşedintele rus au lansat un apel pentru „o soluţie care să privilegieze calea negocierilor şi să implice diferitele componente etnice şi religioase.
De asemenea, în cadrul discuţiilor, cei doi au abordat problema crizelor din diferite părţi ale lumii, situaţia creştinilor din Orient, cooperarea culturală, raporturile dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă Rusă, precum şi poziţia Vaticanului şi a Rusiei în diferite organizaţii internaţionale şi europene.

Constănţenii din mai multe zone ale oraşului vor rămâne fără apă rece.
Astfel, astăzi până la ora 16 nu vor avea apă potabilă consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Negru Vodă – Tomis – Ferdinand – Mircea cel Bătrân, iar până la ora 20.00 abonaţii din staţiunea Mamaia, de la hotel Palas-Pelican şi Caraiman, până la ieşirea din staţiune înspre Năvodari şi zona Mamaia Nord.
Totodată mâine, în intervalul 8-20 nu vor beneficia de apă rece consumatorii de pe strada Industrială, pe segmentul delimitat de intersecţiile cu Aurel Vlaicu şi Celulozei.

Calitatea aerului din municipiul Constanţa este foarte bună.
Acest lucru este indicat de staţiile de monitorizare a calităţii aerului, amplasate în şapte locaţii din judeţ.
Datele şi parametrii arată că respirăm un aer curat şi nu ne este pusă în pericol sănătatea.
Indicele general de calitatea aerului este calculat pentru indicatorii dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon, monoxid de carbon şi pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni.

Orăşenii preferă mâncarea gătita în casă.
Potrivit unui studiu, trei sferturi dintre orăşeni consideră că mâncarea gătită acasă e mai sănătoasă decât cea cumpărată.
Doar 11% dintre consumatorii din mediul urban cumpără semi-preparate sau mâncare gătită.
Potrivit aceluiaşi studiu aproape o treime dintre orăşeni sar peste micul dejun pe motiv că dimineaţa nu le este foame sau nu au timp să mănânce.

Globalizarea reprezintă o ideologie asemănătoare Comunismului şi Nazismului ce trebuie condamnată.
Declaraţia a fost făcută de coordonatorul Consiliului Cardinalilor, Oscar Rodriguez Maradiaga.
Acesta a mai afirmat că la fel ca şi Comunismul şi Nazismul, fiecare sistem de organizare din lume care sacrifică realitatea existenţei umane, este o ideologie oarbă, care ar trebui să fie condamnată.
Totodată, cardinalul a adăugat că globalizarea a creat percepţia că posibilităţile de consum şi de bucurie sunt nelimitate.

Rompetrol ameninţă cu oprirea investiţiilor în ţara noastră.
Compania KazMunaiGas va sista investiţii de 350 milioane dolari, care urmau să genereze 2.000 de noi locuri de muncă.
Reprezentanţii companiei au declarat că nu vor mai investi dacă autorităţile române nu pun în practică memorandumul încheiat cu compania petrolieră în februarie, pe care oficialii grupului îl consideră valid.
Totodată, documentul prevedea înfiinţarea unui fond de investiţii kazaho-român cu o participare 80%-20% prin care să fie finanţate proiecte în domeniul energetic.

ANM a emis o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului.
Aceasta este valabilă până joi la ora 8 pentru toată ţara.
În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei iar minimele nocturne vor deveni exclusiv negative
De asemenea, azi şi mâine va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul-estul ţării, iar vântul va avea intensificări.

Românii au cele mai slabe cunoştinţe din UE in ceea ce priveşte folosirea antibioticelor.
Anual, aproximativ 25.000 de oameni mor din cauza rezistenţei la antimicrobiene.
Datele arată că în România 47% din cetăţeni au luat antibiotice orale in ultimul an, procent cu care ne situam pe al doilea loc în Europa.

Peste două milioane de adolescenţi din întreaga lume trăiesc infectaţi cu HIV.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea acestora nu primesc un tratament adecvat.
Numărul adolescenţilor infectaţi cu HIV a crescut cu 40% din 2001 până în 2012, perioadă în care s-a ajuns, de la 1,5 milioane de persoane cu vârste între 10 şi 19 ani infectate, la 2 milioane, iar numărul deceselor cauzate de HIV în rândul lor aproape s-a triplat, în 2012.
În Africa Subsahariană, se estimează că numai 10% dintre băieţii cu vârste între 15 ani şi 25 de ani şi 15% dintre fetele de aceeaşi vârstă sunt conştienţi de condiţia lor de seropozitivi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept