Ştiri 9 noiembrie 2013

Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, din Eghina.
Acesta este unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi în Biserica Greciei, şi unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX.
S-a născut în anul 1846 şi a fost, pe rând, profesor de religie, arhimandrit, consilier patriarhal, Mitropolit onorific de Pentapole, director al unei şcoli teologice din Atena şi întemeietor al Mănăstirii Sfânta Treime din insula Eghina.
S-a mutat către Domnul pe data de 8 noiembrie 1920, în urma unei boli canceroase, iar după douăzeci de ani, sfintele sale moaşte, care izvorau mir, au fost scoase din mormânt şi aşezate în biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire şi binecuvântare.
În anul 1961, Sinodul Bisericii din Grecia şi Patriarhia de Constantinopol, l-au canonizat ca sfânt, cu zi de prăznuire pe 9 noiembrie, urmare a numeroaselor minuni care se făceau la moaştele sale.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 8.30, sf. liturghie arhierească, la biserica Sf. Ierarh Nectarie din cartierul Medeea.
Credincioşii se vor putea închina moaştelor Sfântului Nectarie, aduse de la Iaşi, precum şi icoanei Maicii Domnului cu 3 mâini, Tricherusa, adusă de la Mănăstirea Neamţ.
Sfintele odoare vor rămâne la această biserică până pe 20 noiembrie.
De asemenea, de la orele 18, corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului va susţine un concert de muzică religioasă, la Casa de Cultură.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti luni pe Sfântul Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni.
Cu acest prilej, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie arhierească la biserica de lemn ce poartă hramul Sfântul Mina, din parcul Tăbăcărie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept