Ştiri 7 noiembrie 2013

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.45 sfânta liturghie arhierească la biserica Sfinţii Îngeri, situată în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Duminică, de la ora 8.30, Ierarhul nostru va săvârşi sfânta liturghie la Biserica Sf. Nectarie din cartierul Medeea, sfânt serbat pe 9 noiembrie.
Credincioşii se vor putea închina moaştelor Sfântului Nectarie, aduse de la Iaşi, precum şi icoanei Maicii Domnului Tricherousa, adusă de la Mănăstirea Neamţ.
Sfintele odoare vor rămâne la această biserică până pe 20 noiembrie.
De asemenea, de la orele 18, corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului va susţine un concert de muzică religioasă, la Casa de Cultură.

Peste 45 de creştini sirieni au fost ucişi şi aruncaţi în gropi comune.
Printre aceştia se aflau şi femei şi copii.
De asemenea, bisericile au fost profanate şi jefuite, şcolile, clădirile publice au fost distruse.
Arhiepiscopul ortodox sirian, Selwanos Alnemeh, a calificat cele petrecute la Sadad ”drept masacrul cel mai grav al creştinilor în Siria în ultimii doi ani şi jumătate”.

Primarii vor putea majora suplimentar taxele şi impozitele locale pentru persoane fizice cu peste 20%.
Astfel, din ianuarie impozitele şi taxele locale ar putea fi majorate.
Modificarea va fi efectuată prin schimbarea prevederilor Codului Fiscal şi este argumentată prin “dificultăţile financiare” ale autorităţilor locale.

Şcoala de şoferi se va scumpi.
Noile reguli valabile pentru instructorii şi şcolile auto vor intra în vigoare de săptămâna viitoare.
Maşinile-şcoală trebuie să fie dotate cu două camere de luat vederi, cu un sistem GPS, iar toate informaţiile înregistrate vor fi stocate pe suport electronic, pentru a fi păstrate pentru o perioadă de şase luni.
Astfel, tariful pentru şcoala de şoferi va creşte cu aproximativ 200 de lei.

Carnea de pui din Constanţa nu are salmonella.
Rezultatele probelor prelevate de la carnea de pui indică faptul că aceasta nu este infestată cu nicio bacterie.
Reamintim că la sfârşitul lunii trecute, reprezentanţii a 2 hipermarketuri din Constanţa au retras aproape 4 tone de carne de pui.

6 din 10 români ar dori să muncească de acasă.
Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de un site de recrutare online.
Un sfert dintre respondenţi au mărturisit că deja lucrează la proiecte pe lângă jobul full-time, iar acest lucru le-a adus venituri suplimentare.
Cele mai favorizate sunt persoanele care activează în zone precum jurnalism, graphic design, marketing, dar şi IT sau servicii legate de sectorul financiar.

Schimbările climatice vor reprezenta un puternic factor de risc in ceea ce priveşte diminuarea resursei de hrană în anii viitori.
Producţia agricolă se va reduce drastic ceea ce va face ca hrana să fie din ce în ce mai scumpă şi mai puţin accesibilă.
Aceasta este concluzia celui mai recent raport al ONU cu privire la schimbările climatice.
Potrivit raportului, încălzirea globală va aduce haos în ceea ce priveşte flora şi fauna, iar eforturile de a reduce emisiile de dioxid de carbon nu vor avea efecte.

Sticlele de apă plată şi apă minerală trebuie sa aibă pe etichetă conţinutul de nitraţi si nitriţi.
Senatorii au votat o iniţiativă legislativă care prevede obligativitatea de a menţiona pe etichetele sticlelor de apă potabilă conţinutul acestor substanţe.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, nicio firmă nu îşi permite să scoată la vânzare apă care nu respectă concentraţia maximă admisă de astfel de substanţe.
Legea va intra în vigoare după ce va fi aprobată şi de Camera Deputaţilor.

Peste 200.000 de pensii vor fi recalculate şi acordate anul viitor.
Decizia a fost luată de Curtea Constituţională.
Potrivit judecătorilor acestei instituţii, două prevederi din legea pensiilor nu respectă legea fundamentală.
Astfel, Ministerul Muncii este obligat să recalculeze pensiile pentru cei care s-au pensionat între 2011 şi ianuarie 2013.

Comisia Europeană a autorizat cel de-al doilea soi de porumb modificat genetic.
În ultimii 14 ani, în Uniunea Europeană doar două tipuri de Organisme Modificate Genetic au fost autorizate pentru cultură: soiul de cartof Amflora şi soiul de porumb MON810.
Procedura de autorizare pentru cel de-al doilea soi de porumb modificat genetic s-a accelerat după ce la sfârşitul lunii trecute Curtea de Justiţie a aprobat acest lucru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept