Ştiri 22 octombrie 2013

Statul american New Jersey recunoaşte căsătoriile gay.
Decizia a fost luată în luna iunie, de către Curtea Supremă din Statele Unite.
Astfel, de ieri, New Jersey a devenit cel de-al 14-lea stat american care aprobă căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Guvernatorul statului, republicanul Chris Christie, a făcut însă apel la Curtea Supremă din Statele Unite pentru a bloca implementarea legii.

O jumătate dintre constănţeni vor rămâne fără apă rece.
Astfel, joi, între orele 8.30 şi 20.30 nu vor beneficia de apă potabilă, consumatorii de pe străzile Călăraşi, Ion Lahovari, Castanilor, I.G. Duca, Avram Iancu, Ferdinand, Mihai Viteazu, Traian, Piaţa Ovidiu, Peninsulă, Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, străzile Maramureş, Bucovinei, Munteniei şi zona blocurilor de pe Aleea Lupeni.

“Hărţuirea de gen”, “hărţuirea morală” şi folosirea în producţiile de publicitate a “stereotipurilor de gen” au fost interzise ieri de Senat.
În textul legii se precizează că hărţuirea de gen poate fi sexuală sau morală.
Iniţiatorii definesc “hărţuirea sexuală”, interzisă prin lege, ca situaţia în care comportamentul nedorit, exprimat fizic, verbal sau nonverbal, are conotaţie sexuală.
Este interzisă, de asemenea, utilizarea în publicitate a situaţiilor în care persoanele, indiferent de apartenenţa de gen, sunt prezentate în situaţii degradante, umilitoare şi cu caracter sexist sau pornografic.

Laptele bătut, sana şi chefirul vor fi incluse în cadrul programului “Cornul şi laptele”.
Senatorii au adoptat ieri, o Ordonanţă de Urgenţă care propune ca elevii din învăţământul primar şi gimnazial, precum şi copiii preşcolari din grădiniţele cu program normal de patru ore să poată primi gratuit lapte bătut, sana şi chefir.
Senatul a adoptat acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată.

Compania Chevron a suspendat activităţile de la Siliştea.
Reprezentanţii companiei au luat această decizie în urma protestului localnicilor.
În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

România nu va mai avea dreptul sa exporte carne de porc în Uniunea Europeană.
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară nu mai dispune de fonduri pentru a realiza inspecţii care sa dovedească faptul că România nu mai este un focar de pesta porcină.
Noua decizie a Comisiei Europene, care permite comerţul cu carne de porc din toate fermele din România, va rămâne fără efecte pozitive întrucât nu se vor putea garanta cele solicitate.

Jandarmeria va înăspri măsurile de ordine la protestele spontane.
Decizia a fost luată în contextul valului de manifestaţii neautorizate care au avut loc în Bucureşti şi în ţară.
În cazul în care protestele vor avea, în continuare, un caracter “spontan”, jandarmii vor începe să aplice amenzi contravenţionale iar autorităţile vor urmări să nu mai fie blocate arterele principale.
În plus, manifestanţii vor fi monitorizaţi inclusiv din maşini ale Jandarmeriei.

Expunerea la razele ultraviolete cauzează apariţia a 80% din totalul ridurilor vizibile.
Aceasta este concluzia unui studiu, potrivit căruia expunerea pe termen lung la razele ultraviolete poate duce, de asemenea, la pigmentare excesivă, reducerea elasticităţii pielii şi la o degradare a texturii pielii, inclusiv la îngălbenirea ei.
Autorii studiului au descoperit, totodată, că o creştere cu 2% a vătămărilor pielii îmbătrâneşte chipul unei persoane cu până la trei ani.
În aceste condiţii, specialiştii recomandă aplicarea cremelor antisolare pe parcursul întregului an.

Educaţia sanitară trebuie inclusa in programa şcolara obligatorie.
Declaraţia aparţine Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Acesta a adăugat că orele de educaţie fizică trebuie să se regăsească in întreg învăţământul din România, de la grădiniţa la universitate.
După părerea ministrului acesta va fi primul pas in programul de prevenţie.

Parlamentul European vrea sancţiuni pentru protejarea datelor personale.
Proiectul de lege impune marilor grupuri din domeniul internetului să obţină consimţământul prealabil al persoanelor pentru utilizarea datelor lor personale, sub pedeapsa unor amenzi.
În cazul încălcării regulilor europene, comisarul pentru justiţie, Viviane Reding recomandă sancţiuni ce pot merge până la 2% din cifra anuală de afaceri la nivel mondial ale unor companii ca Google sau Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept