Ştiri 7 octombrie 2013

Caravana Sf. Mina a ajuns la Centrul Maternal Mangalia.
Mamele şi copiii aflaţi aici au primit săptămâna trecută, alimente şi produse igienico-sanitare, dar şi jucării.
Alături de reprezentanţii bisericii din parcul Tăbăcărie au participat şi preoţii bisericii Sf. Mina din Mangalia.
Campania a început în luna iunie a acestui an, iar până în prezent 270 de persoane nevoiaşe au beneficiat de ajutorul oferit de Parohia Sf. Mina din Constanţa.

Sâmbătă a fost sărbătorită Ziua Mondială a Educaţiei.
Cu acest prilej, elevii seminarului teologic ortodox Dionisie Exiguul din Constanţa au organizat vineri, activităţi cu scopul de reconştientizare a rolului educaţiei în societate, dar şi de omagiere a profesorilor.
Evenimentul a avut ca temă “Minunata lume a basmelor lui Creangă”.
La final, cadrele didactice şi părinţii au acordat premii pentru « Cel mai bun actor », « Cea mai bună echipă », « Cel mai bun scenariu » şi « Cel mai bun pictor ».

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat la Strasbourg opinia cu privire la adopţia copiilor de către cuplurile gay.
Aceasta se bazează pe raportul primit din partea Consiliui Europei, care susţine promovarea autorizației acordate cuplurilor homosexuale de a adopta copii.
Potrivit Bisericii ruse, este mai bine pentru copil să crească într-o familie cu un tată și o mamă.
Totodată, este periculos să se facă experimente noi pe copii, în timp ce întreaga istorie umană are la bază familia tradițională.
Astfel, majoritatea cetățenilor europeni pledează pentru apărarea copiilor, dar şi pentru apărarea dreptului la libertatea de opinie și de exprimare a celor care au o atitudine critică față de fenomenul homosexualității.

Biserica din Cipru consideră că reproducerea asistată este adulter.
Mitropolitul Georgios de Paphos a declarat că Biserica a respins ideea folosirii de mame surogat, deoarece acestea ar putea avea o legătură emoțională cu copilul și ar putea refuza să îl predea părinților acestuia.
De asemenea, Biserica a respins fertilizarea anumitor ovule, întrucat lăsarea celorlalte să moară este echivalentă cu crima. Mitropolitul și-a exprimat, de asemenea, dezacordul cu congelarea ovulelor, în scopul unei inseminari ulterioare, deoarece copilul se va naște fără tată și va suferi efecte psihologice negative.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul sârb Irinej au facut un apel pentru unitatea Bisericilor Ortodoxe, dar și pentru legături mai strânse cu alte Biserici și comunități religioase.
Aceştia au mai avertizat asupra spiritului toleranței religioase, care trebuie să prevaleze în toate părțile globului.
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a fost prezent, ieri, împreună cu o serie de alţi lideri ai Bisericii Ortodoxe, la ceremonia centrală de marcare a 1700 de ani de la aniversarea Edictului din Milan, în Nis, Serbia.

RADET Constanţa începe de astăzi probele la rece.
Acestea vor fi efectuate pentru echilibrarea sistemului de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru încălzirea locuinţelor.
În funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare, RADET va anunţa data începerii furnizării energiei termice.

Peste jumătate dintre români sunt supraponderali.
Datele statistice realizate în prima parte a acestui an arată că 54% dintre români sunt supraponderali şi obezi, dintre aceştia 20% suferă deja de obezitate.
Aceste afecţiuni au declanşat pentru mulţi dintre aceştia alte boli metabolice precum diabet, hipertensiune arterială, steatoză hepatică sau dislipidemii.
Statisticile arată că prevalenţa diabetului zaharat este de 2 ori mai mare la populaţia supraponderală faţa de cea normo-ponderală şi de 7 ori mai mare la cea obeză.

Mersul pe jos reduce riscul de a dezvolta cancer mamar, în rândul femeilor de peste 50 de ani.
Potrivit unui studiu, riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mic cu 14% în rândul femeilor care au o activitatea fizică moderată, timp de 60 de minute în fiecare zi, în comparaţie cu cele care au o viaţă sedentară.
De asemenea, femeile care desfăşoară activităţi fizice intense au parte de protecţie dublă, iar riscul de a suferi de cancer mamar scade cu 25%.

Angajaţii CFR Călători vor sta acasă o zi pe lună fără să fie plătiţi.
Compania va lua această măsură pentru toţi angajaţii până la sfârşitul anului, ca modalitate de a face economii.
Sindicatele însă se opun, întrucât asta înseamnă că vor fi momente în care unii angajaţi vor face muncă suplimentară fără a fi plătiţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept