Ştiri 24 septembrie 2013

Episcopii ortodocși Canonici din America Centrală și de Nord se declară îngrijoraţi cu privire la legalizarea căsătoriilor homosexuale.
Ei spun că învățătura ortodoxă cu privire la căsătorie și sexualitate, fundamentată pe Sfânta Scriptură, susține că taina căsătoriei constă în uniunea dintre un bărbat și o femeie.
De asemenea, autenticitatea căsătoriei reflectă unitatea sacră dintre Hristos și Biserică.
Episcopii îndeamnă clerul și credincioșii să mărturisească învățăturile lui Hristos, prin educarea familiilor şi comunităților din care fac parte în preceptele Sfintei Scripturi.

O treime dintre americani tratează bolile psihice prin rugăciune.
Aceştia sunt de părere că puterea de vindecare a lui Dumnezeu este nemăsurată iar rugăciunile şi studierea Bibliei pot vindeca fără alt tratament bolile psihice.
Totodată, aproximativ 70% dintre americani s-ar simţi bineveniţi în biserici dacă s-ar adresa acestora pentru ajutor în cazul unor boli psihice grave.

Un muzeu în memoria victimelor comunismului va fi amenajat în localitatea Periprava din Tulcea.
Intenţia se va concretiza în funcţie de descoperirile Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
În cimitirul din satul Periprava, au fost descoperite recent câteva schelete, iar unul dintre acestea avea oasele de la picioare încrucişate şi legate cu sârmă.
Spaţiul muzeal în memoria victimelor lagărului comunist ar putea fi amenajat în fosta şcoală a copiilor foştilor angajaţi ai penitenciarului sau la Casa Roşie, punct de reper al zonei.

Poliția Locală Constanța a demarat astăzi o acțiune de confiscare a căruțelor care circulă pe străzile din oraș.
Sunt vizate atelajele care transportă fier vechi la centrele de colectare.
Conform Codului Rutier, pe arterele municipiilor este interzisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală.

De anul viitor, turiştii se vor putea plimba cu skijet-ul doar în largul mării.
Măsura a fost anunţată de primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi îşi propune să-i protejeze pe cei care fac baie în mare.
De asemenea, tot de anul viitor, va fi pregătită si o zona de promenada turistica pavata cu granit, o investiţie de circa 65 de milioane de lei.
Printre proiectele anunţate pentru sezonul estival viitor se numără şi modernizarea piaţetei vechi de la Cazino, piste pentru biciclişti şi achiziţia a 300 de biciclete noi pentru a putea fi închiriate.

Regizorul Geo Saizescu a încetat din viaţă, ieri, la vârsta de 81 de ani.
S-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, în județul Mehedinți şi a fost regizor, scenarist şi actor.
De-a lungul anilor a obţinut mai multe premii, printre care Mamaia 1964 şi ACIN 1974.
În mai 2002, a fost distins cu Premiul de Excelență în Cinematografia Românească, iar în iunie acelaşi an, cu Ordinul Național ‘Serviciul Credincios’ în grad de Cavaler, conferit de Președinția României.
Printre cele mai cunoscute filme regizate de Geo Saizescu se numără Doi vecini’, ‘Balul de sâmbătă seară’, ‘Păcală’ şi ‘Secretul lui Bachus’.

Universităţile au majorat taxele de şcolarizare.
În plus, şi locurile la cămin s-au scumpit, potrivit unei analize.
La majoritatea universităţilor din ţară taxele de şcolarizare au crescut cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei.
Şi camerele la cămin costă mai mult, deşi investiţii nu s-au făcut.

Guvernul a suplimentat bugetul cheltuielilor de personal ale primăriilor şi consiliilor judeţene.
Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca este vorba despre o suplimentare cu aproape 70 de milioane de euro a plafonului pentru autorităţile locale care se face în fiecare an.
Autorităţile locale au restricţia de a folosi 10% din bugetul care le este alocat iar în luna septembrie, guvernul permite folosirea unei părţi din această cotă de 10%.

România se află pe primul loc în Europa la producţia de floarea-soarelui.
Producătorii agricoli locali au strâns în această toamnă 1,9 milioane de tone de floarea-soarelui, în creştere cu 60% faţă de sezonul anterior.
Potrivit Ziarului Financiar, cantitatea este cea mai mare dintre toate economiile din Europa, iar preţurile s-au redus cu 40%.

Noua formă a Legii tichetelor de vacanţă ar putea intra în vigoare în iarnă.
Patronatele din turism propun, printre altele, ca angajatorii să fie scutiți de plata taxelor și impozitelor atunci când acordă tichete de vacanță.
Măsura ar duce la scăderea evaziunii fiscale în turism, estimată la 40% din activitate.
În prezent, doar unele companii private mai acordă tichete de vacanță, în timp ce în sistemul public, pe fondul crizei, ele au fost eliminate în anul 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept