Ştiri 9 august 2013

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 7-a după Rusalii sau a Vindecării a doi orbi şi a unui mut din Capernaum.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Ap. Petru şi Pavel.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învăţătură.

Radio Dobrogea poate fi recepţionat şi pe telefoanele mobile cu conexiune mai slabă la Internet.
Pe site-ul postului nostru de radio a fost lansat un stream audio de calitate mai redusă, conceput special pentru un trafic redus de date pe mobil.
Acest stream este accesibil prin intermediul unui buton marcat cu literele AUDIO – MP3 – LOW.

Mâine va avea loc Ziua Porţilor Deschise în porturile militare din Constanţa, Brăila şi Tulcea.
Astfel, între orele 9 şi 17, constănţenii dar şi turiştii aflaţi pe litoral pot vizita navele militare şi expoziţia de tehnică militară de marină.
De asemenea, în acelaşi interval orar, Muzeul Marinei Române îşi va deschide porţile pentru vizitatori fără a percepe nicio taxă.
Manifestările sunt organizate cu prilejul Zilei Marinei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august.

Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud a fost închis.
Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat decizia de a întrerupe activitatea chirurgicală din cadrul instituţiei, pe motiv că autorizarea unităţii a expirat.
Medicii acuză conducerea Spitalului Judeţean de lipsă de transparenţă şi susţin că aceasta a fost ultima lovitură dată pentru a distruge instituţia.
Bolnavii programaţi la operaţie în cadrul Spitalului de Ortopedie Traumatologie Medicală Eforie Sud au fost trimişi acasă, în aşteptarea rezolvării situaţiei.

Razii de amploare au avut loc în autobuzele RATC.
Acţiunea a fost demarată ieri cu ajutorul Poliţiei locale şi a avut ca principal obiectiv identificarea călătorilor frauduloşi.
La finalul acţiunii, 71 de călători au fost depistaţi fără bilet, iar fiecare a primit o amendă în valoare de 200 de lei.
Directorul RATC, Ovidiu Tănase a declarat că măsura va continua şi săptămâna viitoare.

Cinci staţii de taxare noi vor fi deschise în week-end pe podul de la Cernavodă.
Decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului.
Astfel, în funcţie de fluxul de maşini, pe direcţia Constanţa-Bucureşti vor fi deschise în plus 5 staţii de taxare iar pe direcţia Bucureşti-Constanţa, una sau două.
Pentru a evita aglomeraţia, şoferii pot folosi însă rute alternative.

CFR a impus restricţii de viteză din cauza caniculei.
Temperatura la nivelul şinelor poate ajunge şi până la 50 de grade Celsius.
Astfel, trenurile vor circula cu viteze mai mici de aproximativ 30 de kilometri pe oră, decât în mod normal.
Din această cauză călătorii pot ajunge la destinaţie şi cu întârzieri de peste 1 oră.

Regimul alimentar corespunzător poate preveni accidentele vasculare cerebrale.
Specialiştii recomandă consumul minim de grăsimi, de până la 40 – 70 de grame pe zi.
De asemenea, este de preferat consumul de grăsimi ce provin din ulei de floarea-soarelui, ulei de rapiţă, ulei de măsline şi ulei de soia, migdale şi alune.
Peştele, şi carnea, în special cea de pui trebuie consumată de maxim 3 ori pe săptămână în porţii de 150 de grame pe zi.
De asemenea, medicii recomandă consumul de linte, mazăre şi fasole deoarece sunt surse bogate de acid folic.

Ministerul Sănătății cere serviciilor de ambulanță suplimentarea echipajelor în zilele caniculare.
De asemenea, Ministerul Sănătății cere direcțiilor de sănătate publică să colaboreze cu autoritățile locale pentru amenajarea punctelor de asistență a populației în caz de nevoie.
Ministerul recomandă populației să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.
Potrivit medicilor, în perioadele de caniculă, este recomandat consumul zilnic între 1,5 și 2 litri de apă, fructe și legume proaspete.

Mai mult de jumătate dintre români consideră important ca alimentele să nu conţină aditivi.
Aşa arată un studiu recent, potrivit căruia 74% dintre ei sunt preocupaţi de dietă şi de propria greutate.
De asemenea, 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piaţă, iar 3 din 10 sunt de părere că toate E-urile dăunează sănătăţii.
Printre informaţiile verificate pe etichetă, pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar şi beneficiile pentru sănătate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept