Ştiri 8 august 2013

Radio Dobrogea poate fi recepţionat şi pe telefoanele mobile cu conexiune mai slabă la Internet.
Pe site-ul postului nostru de radio a fost lansat un stream audio de calitate mai redusă, conceput special pentru un trafic redus de date pe mobil.
Acest stream este accesibil prin intermediul unui buton marcat cu literele AUDIO – MP3 – LOW.

41 de puncte de distribuire a apei vor fi amenajate în Constanţa şi în staţiuni pentru combaterea caniculei.
În municipiul Constanţa, corturile vor fi montate în dreptul Judecătoriei, la Teatrul de Stat, Gară, Piaţa Far, Capitol, Dacia, în faţă la City Park Mall, Boema şi în zona Delfinariului.
Aceste puncte de distribuţie a apei vor funcţiona zilnic, între orele 08.30 – 20.30, atâta timp cât temperaturile vor fi ridicate.

Spitalul CFR din Constanţa s-ar putea transforma în spital materno-infantil.
Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele consiliului judeţean, Nicuşor Constantinescu.
Acesta a adăugat că după preluarea unităţii sanitare de pe bulevardul 1 Mai vor fi accesaţi bani europeni pentru modernizare şi dotare.
Preşedintele consiliului judeţean a subliniat că actuala Clinică de Pediatrie a Spitalului de urgenţă Constanţa nu face faţă numărului de copii din judeţ, dar nici nu îndeplineşte standardele în ceea ce priveşte dotarea.

Polița obligatorie a locuinței va putea fi cumpărată și de la asiguratorii care nu fac parte din Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.
Aceştia vor încheia protocoale de colaborare cu instituţia.
Prețul unei polițe este de 10 euro sau 20 de euro, în funcție de materialul din care este construită locuința și asigură o despăgubire maximă de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare.
De astăzi, mopediștii și motocicliștii nu mai au voie să transporte pasageri băuți, iar bicicliștii sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate.
În ce privește modificările aduse examenului pentru permisul auto, proba teoretică este valabilă un an de la promovare, fără a fi nevoie să fie susținută din nou în acest interval.
În același timp, cei care posedă permise auto din categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă și tractoare.

BNR a redus prognoza de inflaţie pentru anul acesta la 3,1%.
Banca Naţională estimează pentru anul viitor un nivel al inflaţiei de 3,3%
Experţii BNR au declarat că în perioada următoare se aşteaptă să se ieftinească alimentele, dar ţigările, curentul electric şi benzina să se scumpească.

Ţara noastră va avea anul acesta o producţie bogată de cereale.
Faţă de anul trecut, producţia de grâu din acest an a înregistrat o creştere cu 32%, orzul, un plus de 40%, iar la rapiţă se estimează o creştere cu 60%.
Din cantitatea totală de grâu, de circa 7 milioane de tone, în jur de 2,5 milioane sunt de o calitate foarte bună pentru panificaţii. Datele definitive se vor cunoaşte însă numai la finalul recoltării.

Degradarea reţelei feroviare a redus viteza trenurilor de călători de la 65 la 40 km/h.
Trenurile de marfă circulă cu 21 km/h, cu circa 20 km/h mai puţin faţă de acum 10 ani.
Oficiali din Ministerul Transporturilor au declarat că aproape un sfert din podurile care sunt în administrarea infrastructurii au durata de viaţă depăşită.
Efortul financiar pentru realizarea reparaţiilor capitale la cei 8.000 de kilometri de cale ferată este de peste 10 miliarde de euro.

Republica Moldova nu va mai recunoaşte paşapoartele sovietice.
Până la 1 septembrie 2014, cetăţenii Republicii Moldova deţinători ai paşapoartelor sovietice urmează să primească buletine de identitate emise de autorităţile de la Chişinău.
La începutul acestui an, Parlamentul de la Chişinău a interzis votarea în baza paşaportului sovietic, însă ulterior interdicţia a fost anulată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept