Ştiri 22 iulie 2013

Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a câştigat trei premii la Olimpiada Europeană de Muzică Corală.
Astfel, corul a obţinut trofeul şi titlul de campioană europeană la secţiunea cor bărbătesc.
De asemenea, Armonia a primit locul I şi medalia de aur şi declarată vicecampioană europeană la folclor, unde a fost acompaniată de Muzica Divertis din Constanţa şi instrumentişti din Chişinau.
La secţiunea muzică religioasă, corala Arhiepiscopiei Tomisului a câştigat locul II şi medalia de argint.
Olimpiada s-a desfăşurat la Graz, în Austria, în perioada 14-21 iulie.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlineşte astăzi 62 de ani.
El s-a născut la 22 iulie 1951, în comuna Bara, judeţul Timiş, ca al treilea copil în familia învăţătorului Alexie şi Stela Ciobotea.
În anul 1987, a intrat în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria, din Judeţul Neamţ, cu numele Daniel şi l-a avut ca naş de călugărie pe părintele arhimandrit Ilie Cleopa.
Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Un nou sens giratoriu a fost amenajat pe bulevardul Aurel Vlaicu.
Acesta este amplasat în dreptul campusului Universităţii „Ovidius”, la intersecţia bulevardului cu strada care face legătura spre zona Cireşica.
Zona este foarte aglomerată mai ales în timpul verii, în condiţiile în care pe respectiva porţiune de drum traficul rutier este de zece ori mai intens.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa este una dintre cele mai reprezentative instituţii de învăţământ din sud-estul României.
Acest fapt este demonstrat prin aprecierea specialiştilor ARACIS, respectiv „grad de încredere ridicat”.
Ea are în alcătuire 16 facultăţi acreditate şi acoperă toate specialităţile.
Facultăţile au dotările necesare şi oferă studenţilor condiţii de învăţământ similare unităţilor din străinătate.

O parte din constănţeni vor rămâne miercuri fără apă.
Pentru executarea unor lucrări de reabilitare conducte RAJA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri, între orele 8.30 şi 19.00.
Vor fi afectaţi consumatorii din: zona centrală a oraşului din perimetrele delimitate de străzile: Călăraşi – I.G. Duca – Avram Iancu – Ferdinand – Mihai Viteazu – Traian – Piaţa Ovidiu – Mircea cel Bătrân – Mamaia – Tomis – Călăraşi şi Ion Lahovari – Poporului – Mihai Viteazu – Nicolae Iorga – Ştefan Mihăileanu – Gheorghe Murea; zona blocurilor de pe Aleea Lupeni; zona Piaţa Ovidiu – Peninsulă.

Factura la energie electrică va scădea cu 4% de luna viitoare.
ANRE a decis să diminueze cota anuală de achiziţie a certificatelor verzi pentru furnizori.
Certificatele verzi reprezintă ajutorul acordat de stat producţiei de energie din surse regenerabile şi sunt plătite prin facturi de toţi consumatorii de energie din România.

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea fi amânat pentru anul viitor.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Crin Antonescu în acord cu decizia Curţii Constituţionale.
El a precizat că referendumul ar putea fi organizat odată cu alegerile prezidenţiale.

Reclamele la mâncarea nesănătoasă şi la suplimentele alimentare ar putea fi retrase din mediul audiovizualului.
CNA a anunţat că luna viitoare va avea discuţii cu specialiştii Colegiului Medicilor pentru a avea o concluzie clară pe acest subiect.
Mai mult, ar putea fi elaborat un cod de bună practică şi un ghid de comunicare comercială pentru aceste produse alimentare, astfel încât să se cunoască ce produse se pot promova şi care nu.

Vremea va deveni caniculară săptămâna aceasta.
Un val de căldură din nordul Africii va ridica mercurul din termometre, iar maximele vor urca până la valori de 36 de grade Celsius
Canicula se intensifică în Dobrogea şi pe litoral spre sfârşitul săptămânii.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 şi 34 de grade celsius iar temperatura apei mării se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Exerciţiile fizice pot calma pofta de ţigară.
Potrivit unui studiu, exerciţiile fizice ajută temporar la calmarea poftei de nicotină.
Astfel, persoanele fumătoare care doresc să reducă numărul de ţigări sau să renunţe total la acest obicei pot face sport.
Cercetătorii au adăugat că sportul ajută la distragerea atenţiei şi la creşterea nivelului stării de bine, astfel încât oamenii nu mai simt atât de mult nevoia să fumeze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept