Ştiri 9 iulie 2013

Credincioşii din Statele Unite sunt obligaţi să susţină contracepţia şi avortul.
Decizia a fost emisă de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane.
Aceasta prevede ca toți angajatorii să susţină prin impozitele aplicate salariilor proprii contracepţia, avortul şi sterilizarea, ca parte a serviciilor destinate femeilor.
În acest context, liderii religioşi au hotărât semnarea unui apel către Guvernul american, prin care i se solicită acestuia să respecte drepturile la conştiinţă şi libertate religioasă.

Un simpozion internaţional de istorie se desfăşoară zilele acestea la Constanţa.
Specialişti din peste 60 de ţări discută despre spaţiul pontic şi minunile trecutului conservate în această zonă.
Lucrările simpozionului se vor desfăşura timp de trei zile.
Manifestarea este organizată de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în colaborare cu Academia Română şi cu Institutul pentru Studii Elenistice Waterloo din Canada.

Poliţiştii rutieri desfăşoară o acţiune de depistare a vitezomanilor.
Aceasta va dura până pe 21 iulie.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Constanţa, una din cauzele generatoare de accidente grave o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză.
Poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic cu radarele, pe bulevardele Alexandru Lăpuşneanu, Aurel Vlaicu, 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei, precum şi pe drumurile naţionale din judeţ.

Toate autoturismele vor fi înscrise într-o bază de date electronică.
Este vorba despre toate autovehiculele înmatriculate sau transcrise, care intră sub incidenţa timbrului de mediu.
Baza de date va fi gestionată informatic prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de Ministerul Afacerilor de Interne şi de Ministerul Mediului.

Vaccinul pneumococic va intra din toamnă în programul naţional de imunizare gratuită.
Declaraţia aparţine Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iar decizia a fost luată în contextul incidenţei mari a bolilor pneumococice.
Mai exact, la fiecare 30 de secunde un copil moare în lume din această cauză, iar în ţara noastră, un sfert dintre copiii infectaţi cu pneumococ mor în primul an de viaţă.

România are printre cele mai mici preţuri din Europa.
Potrivit Eurostat, ţara noastră se află printre ultimele locuri într-un clasament al celor mai mari preţuri, din 35 de ţări europene.
Şi la subcategorii, România se plasează printre ţările cu cele mai mici preţuri.
Astfel, alimentele şi băuturile nealcoolice comercializate în ţara noastră sunt cu 33 la sută mai ieftine decât media europeană.
Cele mai mici preţuri la aceste două categorii sunt înregistrate în Macedonia şi Polonia, în timp ce maximele pot fi găsite în Norvegia, Elveţia şi Danemarca.

Avocaţii şi notarii ar putea deveni mediatori fără absolvirea vreunui curs.
O propunere în acest sens se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, iar condiţia este ca avocaţii şi notarii să aibă o vechime de cinci ani în profesie.
Legea medierii a suferit numeroase modificări în ultimul timp, iar printre cele mai importante se numără obligativitatea de a participa la şedinţa de informare în ceea ce priveşte medierea înainte de a merge în instanţă.

Lipsa unei discipline în ce priveşte stabilirea orei de culcare ar putea afecta dezvoltarea copilului.
Oamenii de ştiinţă britanici susţin că lipsa unei rutine în acest sens ar afecta dezvoltarea copilului, din cauza privării de somn care are consecinţe asupra memoriei şi a capacităţii de reţinere a noilor informaţii.
Studiile au arătat că cele mai vizibile efecte s-au înregistrat la copiii cu vârsta de trei ani, iar impactul a fost mai puternic asupra fetelor.

Personalul direcţiilor de sănătate publică va fi redus.
Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică judeţene să prezinte trei variante de reducere a numărului de posturi ocupate prin aplicarea procentelor de 4, 10 şi 15 la sută.
Solicitarea este prevăzută într-un document oficial.
Ministrul Eugen Nicolăescu a precizat că pentru unităţile sanitare nu se aplică prevederea de blocare a posturilor vacante şi nici de reducere a numărului de personal.

Mexic a devenit ţara cu cei mai mulţi obezi din lume.
Aproximativ 70% din populaţia adultă a Mexicului are o greutate corporală peste media obişnuită.
De asemenea, 1 din 6 adulţi din această ţară este bolnav de diabet.
Studiile arată că mexicanii consumă mai multă hrană procesată şi mai puţine cereale sau legume.
Astfel, acesta este primul an în care Mexic ajunge pe primul loc în topul ţărilor cu probleme de alimentaţie, cu o rată a obezităţii de 32,8 %, urmată de America cu 31,8 %.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept