Ştiri 11 mai 2013

În grădiniţele din ţară se desfăşoară o campanie pentru sănătatea copiilor.
Aceasta se numeşte „5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe” şi este o parte a campaniilor naţionale de educare, realizate în Polonia şi România.
Obiectivul lor este de a promova consumul adecvat de legume şi fructe în rândul adulţilor şi al copiilor.
Programul pentru grădiniţe include materiale specifice pentru fiecare instituţie, certificate de participare şi un concurs cu premii.

Guvernul va majora ajutoarele sociale de la 1 iulie.
Premierul Victor Ponta a anunţat că măsura va compensa creşterea preţurilor la energie.
Astfel suma venitului minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia de susţinere a familiei va fi majorată în medie cu 30%.

România are cele mai înalte nivele ale sărăciei din Europa.
Potrivit Băncii Mondiale, peste 30% din populaţie trăieşte cu mai puţin de 4 euro pe zi, deşi ţara noastră a făcut progrese semnificative în dezvoltarea economiei.
Preşedintele Băncii Mondiale a declarat că guvernele trebuie să instituie sisteme de asigurări sociale pentru cei mai săraci şi să investească în învăţământ şi sănătate pentru cei nevoiaşi.
Premierul Victor Ponta a amintit, la rândul său, că România beneficiază de suportul financiar al Băncii Mondiale pentru modernizarea administraţiei publice şi a sistemului de asistenţă socială.

Majoritatea românilor nu sunt de acord cu adoptarea monedei euro.
Conform unui sondaj, ei consideră că înlocuirea leului cu euro nu este o masură bună, în vreme ce puţin peste o treime din populaţie ar fi de acord cu aceasta.
De asemenea, 35% dintre români spun că admiterea ţării noastre în blocul comunitar a adus avantaje, iar peste 21% consideră că procesul a generat mai multe dezavantaje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept