Ştiri 19 aprilie 2013

În bisericile ortodoxe se oficiază în această seară Denia Acatistului Născătoarei de Dumnezeu.
Acest acatist este săvârşit în Postul Mare ca o mulţumire adusă Maicii Domnului, un imn de laudă şi cinstire pe care credincioşii ortodocşi îl închină Născătoarei de Dumnezeu.
Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Deniei la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, de la orele 17.
Tot astăzi, de la ora 15.00, Ierarhul Tomisului va săvârşi Taina Sfântului Maslu la biserica Sf. Ierarh Nectarie din cartierul Medeea.
Mâine, Înaltpreasfinţitul Teodosie va oficia de la ora 8, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sf. Teotim din Murfatlar, cu prilejul hramului.
De asemenea, duminică dimineaţă, Ierarhul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, care îşi cinsteşte ocrotitorul spiritual, pe Sf. M. Mc. Gheorghe.
Tot duminică, de la ora 14, Ierarhul Tomisului va pune piatra de temelie a bisericii mănăstirii „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” situată în zona Peşterii Liliecilor.

Noua Zeelandă a legalizat căsătoriile între homosexuali.
Astfel, aceasta devine prima ţară din zona Asia Pacific şi a 13-a din lume care a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.
Decizia parlamentarilor s-a lovit de opoziţia grupurilor religioase conservatoare, care susţin că noua lege subminează instituţia familiei tradiţionale.

Căldura va fi oprită de astăzi în municipiul Constanţa.
Ca urmare a creşterii temperaturilor exterioare, RADET nu va mai furniza căldură ci doar apă caldă de consum, în regim non-stop.

Admiterea la facultate are noi reguli.
Astfel, notele din liceu ar putea fi luate din nou în considerare.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat că decizia finală aparţine universităţilor.
Prevederea a fost inclusă în planul admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

Pensionarii şi veteranii de război vor călători în continuare gratuit.
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat ieri legea potrivit căreia pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor beneficia în continuare de călătorii gratuite.

Consumul exagerat de medicamente poate afecta stomacul.
Specialiştii avertizează că nerespectarea dozelor prescrise poate produce diaree sau boala de reflux-esofagian.
Totodată, antiinflamatoarele irită mucoasa gastrică şi esofagul, iar medicamentele pentru tensiune afectează intestinul.
Medicii ne recomandă să renunţăm la obiceiul de a lua medicamente la cea mai mică durere.

Zgomotul afectează luarea deciziilor.
Specialiştii au descoperit că pentru luarea oricărei decizii este nevoie de informaţie.
Cu cât aceasta este mai complicată, cu atât este necesar un volum mai mare de date.
Însă, de cele mai multe ori, erorile apar în contextul incapacităţii de a coordona exact informaţiile, în situaţia în care individul este supus unor factori de stres, precum zgomotul, care poate distrage atenţia.

Tinerii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi supraevaluează nivelul de pregătire.
Aceasta este concluzia unui studiu care mai arată că instituţiile superioare de învăţământ nu contribuie suficient la pregătirea tinerilor.
Tinerii susţin, de asemenea, că apreciază munca în aceeaşi măsură în care au făcut-o şi părinţii lor.

Guvernul român amână trecerea la moneda euro.
Executivul îşi menţine acest obiectiv, însă nu mai ia în calcul adoptarea monedei euro în anul 2015.
Pe de altă parte, programul de convergenţă adoptat de Guvern estimează o creştere economică de 1,6% în acest an şi de 2,2% în 2014.
Scenariul se bazează pe îmbunătăţirea activităţii în toate sectoarele economiei, în special în ramurile industriale cu potenţial ridicat de export, precum şi în sectorul construcţiilor.

România a cheltuit mai puţin de o cincime din banii alocaţi de Uniunea Europeană.
Astfel, ţara noastră ocupă ultimul loc în blocul comunitar din punct de vedere al absorbţiei fondurilor structurale în perioada 2007 – 2013.
Datele sunt cuprinse într-un raport dat publicităţii, ieri, de Bruxelles, cu privire la politica de coeziune.

Parlamentul European a adoptat rezoluţia de recunoaştere a provinciei Kosovo.
Documentul a fost adoptat cu o largă majoritate şi îndeamnă la recunoaştere acele state europene care încă nu sunt de acord cu independenţa Kosovo.
Este vorba despre România, Spania, Grecia, Slovacia şi Republica Cipru.
Răspunsul premierului Victor Ponta a fost că România trebuie să meargă alături de familia europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept