Ştiri 3 aprilie 2013

Înaltpreasfinţitul Teodosie a împlinit astăzi 19 ani de arhierie.
Arhiepiscopul Tomisului a fost hirotonit arhiereu pe 3 aprilie 1994, în biserica Sf. Spiridon Nou din Bucureşti, paraclis patriarhal şi a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, cu titulatura de Snagoveanul.
Ca mulţumire adusă lui Dumnezeu, Înaltpreasfinţitul Teodosie a oficiat în această dimineaţă slujba Sfintei Liturghii a darurilor mai înainte sfinţite în catedrala arhiepiscopală din Constanţa.

Tinerii liceeni din Constanţa vor dialoga cu preoţii.
Asociaţia „Ortografitti” organizează un proiect intitulat „Dialoguri la ţintă” care are ca scop lămurirea unor frământări specifice tinereţii.
Dialogurile se vor desfăşura în liceele constănţene cu diverşi preoţi, după următorul program:
Părintele Eugen Tănăsescu, astazi, la Colegiul Comercial „Carol I”, de la ora 13.
Părintele Maxim Vlad, maine, la Liceul Teoretic „Traian” de la ora 11.30.
Părintele Răzvan Mare, vineri, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, de la ora 11.

Bisericile ortodoxe din Siria sunt arse şi jefuite, iar creştinii sunt bătuţi şi ucişi.
Patriarhul Antiohiei a declarat că până în prezent, peste 140.000 de creştini au fost alungaţi din casele lor şi, în paralel, are loc o distrugere sistematică a bisericilor ortodoxe.
În oraşul Homs din centrul Siriei, forţele antiguvernamentale au ucis sute de creştini şi au fost înregistrate zeci de cazuri de viol.

Din ce în ce mai mulţi copii britanici sunt exmatriculaţi din şcoli pentru comportament sexual.
Potrivit statisticilor, în anul şcolar 2010/2011, peste 3.000 de copii au fost exmatriculaţi, din care 200 din clasele primare.
De asemenea, au fost înregistrate 3.300 de exmatriculări pentru infracţiuni precum intimidare sexuală, hărţuire sau agresiune, comportament obscen şi mesaje sexuale.

Ministerul Agriculturii va crea un brand de ţară pentru alimentele româneşti.
Produsele româneşti care ajung la export vor purta o marcă specială, prin care cumpărătorii din străinătate le vor putea identifica mai uşor provenienţa.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a precizat că brandul de ţară îşi propune să evidenţieze autenticitatea produselor româneşti.

Preţul energiei ar putea creşte cu până la 40% pe termen scurt.
Potrivit unui proiect de ordonanţă, majorarea are loc şi din cauza subvenţionării energiei verzi, în contextul liberalizării preţurilor şi formării pieţei regionale.
Pe de altă parte, Guvernul va amâna în perioada 1 iulie 2013 – 31 decembrie 2016, ajutorul pentru energie verde pentru a opri creşterea preţului electricităţii.

Senatorii au adoptat Ordonanţa prin care se instituie timbrul de mediu.
Acesta nu va fi aplicat autovehiculelor hibride şi electrice, celor încadrate în categoria vehiculelor istorice sau celor folosite de instituţiile publice.
Valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în luna octombrie din anul precendent.

Şoferii care nu respectă regulile de circulaţie vor primi pedepse mai aspre.
Potrivit noului Cod Rutier, şoferii care conduc băuţi, nu acordă prioritate pietonilor sau depăşesc viteza regulamentară cu peste 60 de kilometri pe oră vor avea permisele suspendate timp de 120 de zile şi vor plăti amenzi cuprinse între 1.500 şi 7.500 de lei.
De asemenea, şoferii amendaţi care nu achită valoarea sancţiunii, în termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate până fac dovada plăţii.
Noul Cod Rutier a fost lansat ieri în dezbatere publică.

Roşiile autentice protejează organismul împotriva depresiei şi a maladiilor cardiace.
Potrivit specilaiştilor, efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume, cum ar fi licopenul.
Alte studii recente sugerează faptul că roşiile ar putea alunga depresia, iar proprietăţile lor antioxidante sunt asociate cu reducerea riscului de apariţie a cancerului de prostată.

Cardurile europene de asigurări de sănătate vor fi eliberate din această lună.
Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Posesorii acestui card pot beneficia de asistența medicală necesară pe perioada șederii temporare pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept