Ştiri 23 martie 2013

Mâine, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Duminica Ortodoxiei.
Această zi este închinată tuturor biruinţelor pe care Ortodoxia le-a avut asupra ereziilor.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, începând cu ora 9.
Duminica Ortodoxiei a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol din anul 843 ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

Biserica Ortodoxă va prăznui luni Buna Vestire.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine, de la orele 17, slujba Vecerniei la biserica Buna Vestire din Năvodari.
Slujba va fi urmată de o procesiune prin centrul oraşului cu Moaştele sfinţilor Pantelimon, Epictet şi Astion.
Apoi, de la ora 22, Înaltpreasfinţitul Teodosie va oficia slujba de sfinţire a apei, precum şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Mănăstirea Mircea Vodă, care îşi va sărbători unul din hramuri.
În noaptea de duminică spre luni, Ierarhul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Strunga, cu prilejul hramului, urmată de o slujbă de pomenire pentru părintele Remus Dumbravă.

Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei.
Aceasta se sărbătoreşte din anul 1961 şi semnifică intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei.
Un număr de 189 de ţări aniversează, astăzi, 62 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept