Ştiri 11 februarie 2013

Biserica ar trebui să aibă o activitate mai intensă pe internet.
Declaraţia aparţine Patriarhului Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii.
Acesta a precizat că este de datoria clericilor să se folosească de aceste mijloace pentru a putea răspândi printre generaţiile tinere adevărul despre Hristos şi despre viaţa oamenilor Bisericii.
De asemenea, patriarhul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul minciunilor despre biserică care pot fi găsite pe internet.

Un nou sistem de avertizare în caz de cutremur a fost inaugurat în România.
Acesta se activează în cazul seismelor de peste 4 grade pe scara Richter.
Sistemul va permite blocarea automată a conductelor de gaze, precum şi trecerea automată a spitalelor pe generatoare de electricitate şi oprirea mijloacelor de transport în comun.
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din sudul României, printre care şi cel din judeţul Constanţa şi cele din nordul Bulgariei vor primi în circa 4 secunde avertizări cu privire la producerea seimului.

1% din poliţa RCA va acoperi daunele victimelor străzii.
Decizia aparţine Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii acordă despăgubiri pentru vătămări corporale sau deces victimelor accidentelor atunci când vehiculul vinovat a rămas necunoscut sau dacă nu avea o asigurare RCA valabilă la data accidentului.

Candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare de anul trecut se vor putea titulariza.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că profesorii vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi la acest moment, dacă postul e viabil şi candidaţii obţin avizul Consiliului de Administraţie.
Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei asigură, astfel, crearea de condiţii egale în ceea ce priveşte ocuparea de posturi pentru candidaţii titularizabili din 2012 şi cei din anii precedenţi.

Dietele bogate în roşii reduc cu un sfert riscul de apariţie a maladiilor cardiace.
Cercetătorii au declarat însă că aceste legume nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral.
Efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume.
Licopenul este un antioxidant care oferă tomatelor culoarea roşie şi se găseşte în concentraţii ridicate în acestea, dar şi în produse derivate precum sucul de roşii, ketchup şi pasta de tomate.

Astăzi este ziua numărului unic european de urgenţă 112.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional pe tot teritoriul României în luna aprilie 2005.
Acesta reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este pusă în pericol viaţa cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.
Cu ocazia Zilei Europene 112, poliţiştii constănţeni vor derula o serie de acţiuni de educare în rândul elevilor în legătură cu folosirea corectă, numai în caz de urgenţe, a numărului 112.

România va avea la dispoziţie, în perioada 2014-2020, fonduri europene mai consistente.
La finalul Consiliului de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că ţara noastră a obţinut o creştere de 18% a sumei pe care o va putea accesa.
Bugetul alocat este 40 de miliarde de euro, mai mare cu peste 5 miliarde de euro faţă de exerciţiul financiar 2007-2013.
Bugetul multianual trebuie să fie aprobat de către Parlamentul European, iar procedura ar putea dura luni de zile.

România ar putea importa sânge şi componente sanguine umane din statele Uniunii Europene.
Această măsură va fi impusă în cazul unor calamităţi, catastrofe şi evenimente deosebite.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii şi exportul de sânge către alte ţări ar putea fi posibil, cu condiţia să nu fie afectat necesarul naţional.

Consumul de fructe şi legume proaspete ar putea duce, în timp, la renunţarea la fumat.
Potrivit unui studiu, la care au participat 1.000 de voluntari fumători, s-a constatat că cei care au consumat zilnic cel puţin patru porţii de fructe şi legume proaspete au raportat o nevoie mai redusă de a fuma.
În plus, după 14 luni de astfel de regim alimentar, o treime din cei care au mâncat fructe şi legume cu regularitate au renunţat la fumat.
O posibilă explicaţie este aceea că aportul de fibre din fructe şi legume creşte senzaţia de saţietate.

Toate maşinile cu numere străine vor fi oprite în trafic, pentru a fi înregistrate.
Poliţia Rutieră vrea să alcătuiască o bază de date cu toate maşinile înmatriculate în alte state care circulă în România.
Motivul îl reprezintă infracţiunile săvârşite cu ajutorul maşinilor cu numere străine dar şi că unele dintre acestea nu sunt asigurate, iar şoferii nu pot plăti despăgubiri în caz de accident. Majoritatea sunt autoturisme înmatriculate în Bulgaria, deoarece valoarea taxei de înmatriculare în această ţară este mult mai mică decât în România.

85% dintre minorii din România stau zilnic în faţa calculatorului.
Acesta este rezultatul unui studiu care mai arată că adolescenţii preferă reţelele de socializare.
Din acest motiv, Comisia Europeană sfătuieşte părinţii să îşi verifice mai riguros copiii deoarece ei pot fi agresaţi pe internet.
Potrivit aceluiaşi studiu, 62% dintre copiii care navighează zilnic pe internet au văzut sau au primit mesaje cu conţinut sexual.
Cifra este de două ori mai mare faţă de acum 3 ani din cauza extinderii reţelelor sociale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept