“Romania, te iubesc!”- Hrana sanatoasa, un lux (PRO TV)

Ce e mai important? Sa fie mancarea noastra sanatoasa sau profitul industriasilor alimentari mai mare? Intr-o lume in care banul face legea, suntem un popor malnutrit!

“Mancam mult, dar prost si ajungem invariabil… la spital”, a declarat Anca Nastasi, corespondentul Pro Tv care a pornit in cautarea mancarii sanatoase, intr-o ancheta ce ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste alimentatia romanilor.
Pe langa romanii care si-au creat adevarate retele de procurare a hranei, telespectatorii au aflat cat de greu este pentru producatorii bio sa-si vanda produsele si, mai ales, ce spun medicii care nu mai fac fata numarului ridicat de bolnavi incurabili.
“Chimicalele pe care ni le serveste industria alimentara in carne, lapte, paine, fructe si legume n-au nici in clin, nici in maneca cu sanatatea, ci doar cu trasul la cantar, cu prelungirea termenului de valabilitate si cu profitul”, a mai precizat Anca.

Eco, bio, organic, taranesc, traditional, natural. Romanii sunt bombardati cu informatii despre mancarea care li se ofera pe tarabe sau in magazine.
Putina lume stie, insa, ca pana si in alimentele bio sunt permise E-urile, conform legislatiei europene.
La fel si in produsele traditionale care isi pacalesc usor clientii. Iar adeptii curentului slow-food protesteaza fata de “conspiratia marketingului alimentar” care ii transforma pe romani in victime sigure.